Een wijn uit het noorden van Italië en om precies te zijn uit Veneto.
Geproefd:
Le Carline di Piccinin Daniele 2010, Lison Pramaggiore, Italië
De import is van It’s Organic en dan weet je dat het om biologische wijnen gaat. Deze wijn is hier te koop en hij kost € 9,99.
Na wat zoeken op het internet kom ik erachter dat de wijn gemaakt is van de Tocai. Dit is geheel niet op het etiket terug te vinden.
Kleur: heldere, donkergele tot lichtkopere kleur, in de rand donkergoud en de wijn heeft een lichte mousse (iets nagisting op de fles) / 2,9
Neus: zacht fruitige en geparfumeerd vettig appelfruit floraal met een medium body met een lichtzoete aanzet / 3,2
Smaak: ook vettigheid op de tong en kruidig licht Muskaat?-achtig appelfruit, veel mineralen. De wijn komt zeer zacht over maar heeft toch een goede onderbouwing van zuren. De afdronk is breed en medium vol / 6,2
Conclusie: karakteristieke, licht aromatisch appelfruit met mineralen in een vettig jasje met ronde zuren. Mooie volle en niet te zware wijn met een nóg mooiere lengte. Een heerlijk aperitief / 1,9
XX ster / drinken: nu – 2015? / totaal 14,2 punten
—
Martin
Reageren? Mail naar me.
Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!
Of persoonlijk via mijn Linkedin