Le Bordeaux de La Haye, 2014, Bordeaux, Frankrijk

Le Bordeaux de La Haye, 2014, Bordeaux, FrankrijkDeze Le Bordeaux de La Haye is de instapwijn van La Haye in de Saint Estèphe. Het prachtige domein mag zich scharen bij de bekende buren Montrose en Cos d’Estournel.

Le Bordeaux de La Haye mag dan een instapwijn zijn, maar toch laat de wijn een goede indruk achter op mij. Dit kun je in mijn eindoordeel wel lezen.
Vaak hebben instap Bordeauxwijnen schamel fruit en veel te veel zuren. Selectie is het toverwoord bij de druiven, maar veel chateaux kunnen zich dit niet veroorloven.

La Haye heeft meerdere wijnen in het assortiment. De druiven van deze wijnen komen van diverse wijngaarden die in eigen bezit zijn.

Voor verkoopkanalen moet je even onderaan het artikel kijken. Veel wijnen van La Haye zijn (zeker in België) goed verkrijgbaar.

 

Geproefd:
Le Bordeaux de La Haye, 2014, Bordeaux, Frankrijk

Kleur: de kleur is helder met een donkere diepte. Purperrood op de tong en in de rand goed vol met roze en purper / 2,8

Neus in de neus van de Le Bordeaux de La Haye vind ik peperige zwarte bes. Ietsje hard en jong overkomend. De neus is diep en vol / 3,6

Smaak: de smaak van de Le Bordeaux de La Haye is zacht in de tannines. Wat paprika tonen met zwarte bes, kers en veel zwart fruit. De body is zacht en vol en de afdronk is breed / 5,9

Mijn eindoordeel over de Le Bordeaux de La Haye, 2014, Bordeaux, Frankrijk
In deze instap Bordeaux vind je veel jonge tonen, wat ik toewijs aan jonge stokken. Ook veel fruit en best complexiteit in deze Bordeaux en dat vind je niet vaak in een instapwijn. Wel iets hard in de neus, maar ook de neus is complex en vol. De smaak heeft wat onrijpe paprik, maar toch met stevig fruit, complexe tonen en een goede body en lengte. Knap gemaakt voor een gewone Bordeaux AOP en een Bordeaux met een Bronzen Medaille / 1,8

Dus geef ik deze Le Bordeaux de La Haye een totaal van 14,1 punten

Le Bordeaux de La Haye, 2014, Bordeaux, Frankrijk