Laurent Miquel Lagrasse Albariño 2015, Vin de France, Frankrijk

Laurent Miquel Lagrasse Albariño 2015, Vin de France, FrankrijkDe Wijnkring heeft deze Laurent Miquel Lagrasse Albariño 2015 in de aanbieding en dat is een heel leuk gegeven.

Leuk, omdat de wijn dan goedkoper is dan normaal en dus kan u uw slag slaan!

Harold Hamersma heeft deze wijn een 8 gegeven en ook Hubrecht Duijker was te spreken over deze wijn. Mijn nieuwsgierigheid is gewekt…

Nu moet u weten dat ik veel vaker wijnen van de Albariñodruif heb geproefd, maar allen kwamen uit Spanje en velen kwamen uit het wijngebied Rias Baixas. Rias Baixas ligt in het uiterste Noordwesten van Spanje; een gebied dat onder invloed staat van de Atlantische Oceaan. Dit betekent warme dagen en koele nachten, onder invloed van de zeewinden.

De druif houdt van invloeden

Dit levert uiterst frisse en knisperende witte wijnen op die vooral op een zomerse dag heerlijk te genieten zijn.

Deze Albariñowijn komt uit Zuid Frankrijk en staat niet onder invloed van de Atlantische Oceaan, maar wel warme dagen genoeg. Ben benieuwd hoe deze frisse druif zich houdt in dit warme klimaat…

Te koop (aanbieding) bij de Wijnkring (HIER TE BESTELLEN en kijk eens rond op hun website want er staat veel moois tussen!) voor de prijs van
€ 9,99. De wijn zelf heeft een alcoholpercentage van 13%.

We gaan proeven…

Laurent Miquel Lagrasse Albariño 2015

De kleur van deze Laurent Miquel Lagrasse Albariño 2015 is lichtgeel/geel en lichtgeel goud over de tong. Mooie fonkeling; zuiver en helder. Prima kleur.
In de neus is Laurent Miquel Lagrasse Albariño 2015 lekker fris en fruitig. Perzikfruit en citrus. Goed rond, maar ook wat vlak. Neus komt maar matig los.
Laurent Miquel Lagrasse Albariño 2015 is op de tong vrij soepel en toch wat makkelijk drinkend. Ook goed rond. Perzik/citrusfruit met ietwat alcohol. Ook iets kruidig, maar ook een beetje zielloos. Zachte zuren. Redelijk op de mid-palate, matig in de breedte en redelijk goed in de afdronk.
Op zich is er helemaal niets mis met deze Franse Albariño, maar om nu te zeggen dat ik er warm van word… Te weinig complexiteit in mijn ogen. Ik mis gewoon het sprankelende in deze wijn.

Ik geef deze Franse Albariñowijn een totaal van 13,1 punten {76PP} en *½*, omdat het een wijn is die veel mensen zal aanspreken, maar voor mij de complexiteit en de sprakelheid van de Spaanse Albariño mist. Op dit moment kunt u het drinken en houdbaar tot 2018.