Laurent Miquel 2016, Chardonnay Viognier, IGP Pays d’Oc

Laurent Miquel is een begrip in het zuiden van Frankrijk. Gaat hij met deze Laurent Miquel 2016, Chardonnay Viognier ook hoge ogen gooien?

De Laurent Miquel 2016, Chardonnay Viognier is te koop bij de Wijnkring en nu in de aanbieding. Wijnkring heeft tal van mooie wijnen in het assortiment en door slim wijn in te kopen met behoorlijke hoeveelheden, kun je de prijs laag houden. Deze wijn is nu tijdelijk in de aanbieding voor € 7.75 en 6=5. Dus 6 flessen halen en maar 5 betalen.

De Wijnkring https://www.wijnkring.nl is een samenwerkingsverband van wijnwinkels met daarboven de inkopers. Verstand van wijn hebben ze zeker, dit is in het verleden al gebleken.

Laurent Miquel is een begrip in de Pays d’Oc. Kennis, jong van geest en verstand van wijn maken zijn mooie wijnen. In de Pays d’Oc kan je ook nog eens goedkoper wijn maken en door de minder strenge regels als bij de AOP wijnen is het mogelijk om ook nog eens te experimenteren met blends (het mengen van de wijn van 2 of meer druivenrassen).

Ditmaal is het de beurt aan de Chardonnay en de Viognier. Verschillende keren heb ik deze blend al kunnen proeven en ik was reuze benieuwd wat Miquel er van gemaakt had. Proeven dus…..

 

Geproefd:
Laurent Miquel 2016, Chardonnay Viognier, IGP Pays d’Oc

Kleur: in de kleur is de Laurent Miquel 2016, Chardonnay Viognier bleekgeel met een lichte groene tint en lichtgoud in de rand / 2,7

Neus: veel passievrucht en steenfruit in de neus. Bloemig en charmant. De neus is medium goed vol en diep / 3,3

Smaak: als eerste indruk is de Laurent Miquel 2016, Chardonnay Viognier rijk en met een goede balans en lijkt de wijn iets eenvoudig. Na een volgende slok komt de complexiteit meer naar voren en vind ik bloemig steenfruit, tonen van ananas, een klein hazelnootje en ook is de wijn wat zoutig. De rijke smaak heeft een tintelende en goede body en de afdronk is goed / 5,5

Mijn eindoordeel over de Laurent Miquel 2016, Chardonnay Viognier, IGP Pays d’Oc:
Geen topwijn, maar wel een heel goede wijn. Eigenlijk kun je ook geen topwijn verwachten voor zo een prijs. De wijn is charmant en biedt zeker complexiteit met bloemig steenfruit. Een wijn voor alledag voor deze prijs en dan krijg je zeker waar voor je geld… / 1,8

Dus geef ik deze charmante Laurent Miquel 2016, Chardonnay Viognier een totaal van 13,3 punten en 1,5 ster

 

Laurent Miquel 2016, Chardonnay Viognier, IGP Pays d’Oc