The Last Supper 2011, Alagni, Centraal Kreta, Griekenland

The Last Supper 2011

Dé specialist op het gebied van Griekse wijnen en delicatessen is natuurlijk Goodsandmore.nl.

Margo Samaras (en haar team) van Goodsandmore.nl heeft ons voorzien van een twaalftal Griekse wijnen om deze voor haar professioneel te proeven. Ook deze wijn, die deels gemaakt is van inheemse druivenrassen, staat te popelen om geproefd te worden….

De wijnbouw op Kreta heeft een lange geschiedenis en eigenlijk is iedereen op Kreta betrokken of betrokken geweest met de wijnbouw. Een geliefd product dus op Kreta. De wijngaarden van de Lyrarakis Winery liggen op zo’n 500 meter boven de zeespiegel en de bodem bevat klei en leem.

Lyrarakis Winery investeert ook in speciale en bijzondere inheemse druiven zoals de Dafni en Plyto. Deze witte druivenrassen vormen de trots van de wijnbouwer.

Deze wijn is een blend van de Kotsifalidruif (60%), de Mandilaridruif (20%) en de rest bestaat uit de bekende internationale Syrahdruif.

Met de prijs van € 11,50 en een alcoholpercentage van 12,95% is het feest compleet. De wijn is natuurlijk verkrijgbaar bij Goodsandmore.nl.

Is dít de wijn die U bij uw laatste avondmaal zou willen drinken?

We gaan het zien….

The Last Supper 2011

Een warme rode/donkerrode kleur over de tong; uitwaai-
erend naar rood. De diepte is goed en fonkelend. (2,7)
In de neus rood bessenfruit met wat zoete specerijen.
Wat laurier/drop. Redelijke tot redelijk goede neus. (3,6)
Op de tong soepel rood bessenfruit met matigzoete specerijen.
Zacht, iets zoethout/laurier. Matig in diepte, maar wel breed
genoeg. Warm en rond. In de goede afdronk wat heet van een
wit pepertje. (6,0)
Een wijn die bij veel mensen in de smaak zal vallen. Een prettig smakende
wijn, die soepel en rond genoeg is en ook genoeg smaak heeft. Een smakelijke
wijn dus met hoofdzakelijk inheemse druivenrassen. Leuk! (2,0)

Opdronk : Nu – 2017
Totaal : 14,3 punten (80+PP) **½*

Helaas bij ons geen wijngekkenmedaille, maar wel een leuke wijn!

Proef smakelijkkk…..
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!