Laposa Rizling “Square” Cuvée 2012, Badacsony, Hongarije

Laposa Riesling

Dat uit Hongarije ook fraaie wijnen komen, gaat deze Riesling-Cuvée op de proeftafel bewijzen.

Badacsony is een wijnregio aan de noordzijde van het Balatonmeer. De naam Badacsony verwijst naar de ruim 400 meter hoge vulkanische berg die oprijst vanuit het Balatonmeer. De omringende wijngaarden hebben dan ook een vulkanische bodem en een gunstig microklimaat met een hoge vochtigheidsgraad en veel zon.

Deli-Cart.com is een online-distributeur van hoogwaardige kwaliteitswijnen en culinaire lekkernijen uit Hongarije. Drijvende kracht is Adam Szuly, die graag via de Wijngekken de Hongaarse kwaliteitswijnen wat meer onder de aandacht van de Nederlandse consument wil brengen. Daar zijn wij voor en dat doen wij natuurlijk graag!
Deze wijn is samengesteld uit Riesling Italico en Riesling druiven en heeft een alcoholpercentage van 13 procent. Prijs: € 11,95. Maar let op, als u bij een bestelling de vouchercode “Wijngekken” gebruikt, dan krijgt u 10 procent korting op uw totale aankoop bij Deli-Cart!
Ízlelés!

Laposa Rizling Square Cuvée 2012

Een heldere kleur, bleekgeel tot kopergeel met een mooie viscositeit (2,6).
Iets gout de pétrol in de neus, verder rozijnen en bloemenhoning. Redelijk open, iets prikkelend. Natte steen/mineraliteit (3,4).
In eerste aanzet iets van anijs, dan tropisch fruit van mango, lychee en meloen. Iets vettig met een mooi zoetje. Rijp fruit met frisse, zachte zuren. Best vol van body (6,2).
Goed rond en breed, een stevige Riesling. Mooi vol en fruitig (2,3).

Totaal 14,5 punten. Drinken nu tot 2016.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *