Langhe Bianco 2012, DOC, Bag in Box, 3 liter

Langhe Bianco 2012, DOC, Bag in Box, 3 liter

Bag in Box wijnen zijn niet meer weg te denken uit deze samenleving, maar gaan ze het ook écht maken? Wij zoeken het voor je uit. Ditmaal op de proeftafel, de Langhe Bianco 2012, DOC uit Italië

Geproefd:
Langhe Bianco 2012, DOC, Bag in Box

100% Arneis van Producent Vinchio-Vaglio Serre en te koop voor € 19,– bij Torrianiwijn. De importeur van diverse Italiaanse Bag in Box wijnen.

Conclusie: Zeer smaakvolle en zeker ook volle en droge indruk van meloen, abrikoos, ananas en een bepaalde pepermunt-kruidigheid. Samen met diverse andere tropische vruchten maakt het deze wijn geheel af. De neus is subtiel, maar overtuigend en diep. De smaak is vol en de afdronk is heerlijk verfrissend met een tikje mineraliteit en breed met precies genoeg fruit.

Weliswaar de duurste wijn uit de test, maar dat zie je duidelijk terug in de kwaliteit. Deze Langhe Bianco is ook de enige die een jaartal heeft, aan deze vermelding en aan de vermelding dat het hier om een DOC gaat, kan je al zien dat het een kwaliteitswijn is. Ondanks deze kwaliteit, kost deze wijn maar € 4,75 per 0.75 liter. Eigenlijk geen geld voor een kwaliteitswijn. Als je kwaliteit zoek, dan hoef je niet verder te zoeken en heb je hem hier gevonden.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!

Of persoonlijk via mijn Linkedin