Landgoed Overst Pinot Gris 2014, Limburg, Nederland

Landgoed Overst Pinot Gris

In het Zuid-Limburgse heuvelland ligt de wijngaarden van Landgoed Overst.

Om precies te zijn liggen de wijngaarden van wijnmaker Ruud Verstegen tussen Voerendaal en Ubachsberg. In 2003 is men hier gestart met de aanplant van 5.000 druivenstokken. Er worden verschillende druivenrassen verbouwd: Riesling, Pinot Gris, Auxerrois en Müller-Thurgau. De rode soorten zijn Dornfelder, Regent en Pinot Noir. En, echt waar, in 2010 is er Cabernet Sauvignon aangeplant!

De wijnen van Landgoed Overst hebben een prima reputatie en zijn ook diverse malen in de prijzen gevallen. Zo werd in 2010 Landgoed Overst gekozen tot beste wijnmaker van het jaar.

Deze Pinot Gris van Landgoed Overst heb ik gekocht in een winkel te Margraten Zuid-Limburg), voor de prijs van € 8,95. De Auxerrois van Landgoed Overst is een bekende verschijning in de supermarkten van Plus, hetgeen best wel uniek te noemen is voor een Nederlandse wijn.

Landgoed Overst Pinot Gris 2014

Landgoed Overst Pinot Gris 2014 heeft een heldere, lichtgele kleur.
In de neus zachte zoete geuren van rijp fruit. Perzik en peer. Ook wat bloemig en zuivel. Wel een wat ingetogen neus.
Mild van smaak. Sappig fruit van nectarines en daarnaast het vettige fruit van mango en peer. Honing en een amandel-bittertje. Fijne, frisse zuren completeren het smaakpalet.

Landgoed Overst Pinot Gris 2014 is een elegante, delicate en zuivere wijn, waarbij alle smaakcomponenten mooi in balans zijn. Deze wijn is breed inzetbaar in combinatie met eten. Zomerse salades, witvlees, witvis, wat lichtere gerechten, het kan allemaal. Ook een stukje zachte witte schimmelkaas gaat prima.

Score: 14,2 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2019.