Landgoed Overst Müller Thurgau 2012, Voerendaal, Nederland

Landgoed Overst Müller Thurgau 2012

We hebben weer eens een Nederlandse wijn op de proeftafel, ditmaal van Landgoed Overst.

Landgoed Overst is gevestigd in Voerendaal, Zuid-Limburg. De eerste maal dat ik geconfronteerd werd met een fles wijn van dit landgoed, was in de supermarkt! De Auxerrois uit het oogstjaar 2011 zorgde voor een aangename verrassing, klik HIER maar eens.
Landgoed Overst is vervolgens zo vriendelijk geweest enkele flessen aan ons voor te leggen, ter beoordeling. En dat doen wij natuurlijk graag!

De Müller Thurgau is een druivensoort die veel in Duitsland wordt verbouwd, maar ook in Nederland (Zuid-Limburg) zie je de Müller-Thurgau regelmatig opduiken. In 2003 is men op Landgoed Overst begonnen met de aanplant van de Müller Thurgau.
Ik ga eens proeven…

Landgoed Overst Müller Thurgau 2012

Een heldere en bleekgele kleur (2,4).
Delicaat bouquet van bloemen, rijpe banaan, wat perzik en de geur van vers brood. Redelijk open en breed, een rijke neus (3,9).
Op de tong levendige zuren en aromatisch. Gele appel, limoen en citrusfruit. Fris en zuiver met een tikkeltje kruidigheid. Rond en droog (5,7).
Een frisse wijn die stevig in zijn zuren zit. Het geheel is mooi in balans, de zuren zijn niet irritant. Een eetlust-opwekkende wijn (2,0).

Totaal 14,0 punten. Drinken 2013 en 2014.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!