Lagarada Port 10 years old, vurige port uit de supermarkt

Uit de supermarkt komt deze 10 jaar oude port van het merk Lagarada. Hierbij een review.

Het herfst- en winterseizoen vind ik bij uitstek een periode om enkele versterkte wijnen uit het Douro gebied in Noord-Portugal te nuttigen. Uit dit gebied komt Port, een bekende wijn bij velen van ons. Komende periode zal ik dan ook enkele Port-wijnen de proeftafel laten passeren.

Ik proef een port van Lagarada, die 10 jaar op hout heeft gelegen. De wijn heeft 20 procent alcohol en de fles is voorzien van een dopkurk. Deze wijn is verkrijgbaar in de supermarkten van Aldi (natuurlijk wel) en kost € 8,99.

Lagarada Port 10 years old

Een heldere, wat bruinrode kleur met een gemiddelde intensiteit. In de rand terracotta rood.
De neus is indringend en iets scherp. Aroma’s van toffee, caramel, kokos en koffiebonen. Rijpe kersen, eucalypthus en natte wol. Veel geuren door elkaar, maar die scherpte overheerst enigszins.
In de mond krachtig in de eerste aanzet en licht prikkend op de tong. Peper, iets zoute drop, salmiak, walnoten, likeurbonbons en chocolade. Wat vurig/branderig van de alcohol. Een redelijk zoete stijl. Ook in de afdronk komt het wat branderige, alcoholische element naar voren.

Met 10 jaar houtrijping zou je een wat zachte smaak verwachten, maar dat is niet het geval. De kleur doet wel “tawny-achtig” aan, maar in de neus en smaak speelt de alcoholische scherpte wat op. “Overall” is het niet onaardig, maar de balans tussen het fruit en de alcohol is wat zoek. Maar ja, wat verwacht je voor deze prijs.

Score voor deze 10 years old Lagarada Port: 13,8 punten.

#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #port #douro #aldi

4 gedachten over “Lagarada Port 10 years old, vurige port uit de supermarkt”

  1. goede middag welke Aldi heeft nog deze 10 jaar oude port

    ik woon in Heerlen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *