La Tulipe Rosé 2020; doordrinkertje voor een bescheiden prijs!

La Tulipe Rosé 2020 is een bekende wijn van Ilja Gort en zijn zoon Klaas. Best wel een aanradertje voor de aanbiedingsprijs!

La Tulipe Rosé 2020 is een van de telgen van het wijnhuis van Ilja Gort en zijn zoon Klaas Gort.

Zij bestieren, samen met hun wederhelften, een wijnchateau in de Bordeaux en zij doen dat niet onverdienstelijk. Het ondernemersbloed stroomt door de aderen van deze ras-Nederlanders die hun heil hebben gezocht in Frankrijk.

Ik hoef Ilja en Klaas natuurlijk niet echt veel meer nader toe te lichten, want dat kunnen zij zelf prima. Ilja is in de eerste plaats een ras-marketingmannetje die de fijnste kneepjes van het vak beheerst. Ik neem mijn petje daarvoor af, want hij heeft het ver geschopt! En dat allemaal op eigen kracht


Lees verder na de advertentie exaro

Vandaag staat op de proeftafel een roséwijn van Ilja en Klaas (en eigenlijk moet ik gewoon Klaas zeggen, want Klaas is de baas tegenwoordig). Een roséwijn die echter NIET uit de Bordeauxstreek afkomstig is! 

Nee, La Tulipe Rosé 2020 is een Pays d’Oc (IGP) wijn gemaakt van de Syrah- en Grenachedruiven en deze wijn heeft ook nog een paar medailles binnengesleept (voor wat dat waard is). 

Ik heb de wijn zelf uit de schappen van de plaatselijke Albert Heijn gehaald en ik moest daar € 4,49 voor neertikken (aanbieding want anders kost het u € 5,99..altijd wachten op aanbiedingen!).

Laat de wijn spreken!

La Tulipe Rosé 2020

La Tulipe Rosé 2020 is een bekende wijn van Ilja Gort en zijn zoon Klaas. Best wel een aanradertje voor de aanbiedingsprijs!

De kleur van deze La Tulipe Rosé 2020 oogt vriendelijk bleek zalmroze met een fijne bleke zalmroze fonkeling in de rand. De kleur van de wijn is kraakhelder en loepzuiver. (2,8)
In de neus laat deze Pays d’Oc wijn (ja, komt dus niet van de wijngaarden van Ilja in de Bordeauxstreek!) wat zoetig framboosfruit zien. Licht witte peper. Niet heel uitbundig. (3,2)
Op de tong is deze roséwijn ook wat aan de zoetige kant, maar wel degelijk lekker fris en met genoeg fruit. Framboosfruit dat best wel wat smaak geeft. Is niet waterig oid. De frisheid komt van de koelte en niet van de zuurgraad, want die is ondergeschikt aan het lichte zoet en het fruit, want dat heeft de wijn wel in zich. Een doordrinkertje met redelijk wat smaak en licht kruidig met een wit pepertje. Redelijk op de mid-palate en in de diepte en breedte is het ook wel aardig. De afdronk is best redelijk en wel wat aan de zoetige kant met een licht hete finish. (5,2)

La Tulipe Rosé 2020 verwijst weliswaar naar Ilja en Klaas Gort en geeft een sterke verwijzing naar het Chateau in de Bordeaux, maar is daar zeker niet afkomstig van. Nee, de druiven komen van de Pays d’Oc en daar is helemaal niks mis mee. Tenslotte worden de mooiste roséwijnen niet gemaakt in de Bordeaux!  Een doordrinkertje met helaas toch een 13% aan alcohol en als je dan een beetje doordrinkt, dan kan je later opgeveegd worden. Idee: Hoe noordelijker, hoe minder suikers en meer zuur en dus minder alcohol en meer frissigheid. Het is maar een idee...
Al met al is La Tulipe Rosé 2020 best een leuke roséwijn en zeker voor de prijs van € 4,49, want daar kan je geen bult aan vallen! (1,9)

La Tulipe Rosé 2020 krijgt van mij een totaal van 13,1 punten

Drinken nu…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *