La Tulipe de la Garde Cuvée Blanc Réserve 2013, AC Bordeaux, Frankrijk

Ilja Gort

Ilja Gort, de bekende Nederlandse wijnmaker uit de Bordeaux, lanceert zijn nieuwste telg!


En het lanceren van een nieuw product kun je wel aan Ilja overlaten. Deze wijn is aan mij verstrekt na het inzenden van een tekst waarin ik gemotiveerd aangaf waarom ik deze wijn wel eens wilde proeven. Nieuwsgierigheid is wel mijn belangrijkste drijfveer. Daarnaast heb ik al meerdere Chateau-wijnen van Ilja geproefd en die zijn mij zeker niet tegengevallen.

Op Slurp.nu kun je overigens het laatste nieuws van de wijnboer Ilja Gort en zijn activiteiten volgen.

La Tulipe de la Garde komt dus met een speciale witte wijn, de Cuvée Blanc Réserve. De wijn is een blend van 39 procent Sauvignon Blanc, 33 procent Semillon en 28 procent Muscadelle. Men heeft ervoor gekozen de druiven zachtjes te kneuzen. De fermentatie vond plaats op roestvrijstalen cuves en daarna onderging de jonge wijn een houtlagering van 3 maanden in barriques.

Vol verwachting draaien we de schroefdop open…

La Tulipe de la Garde Cuvée Blanc Réserve 2013

Een heldere en lichtgele kleur.
In de neus kom ik het fruit van perzik en lychee tegen. Wat floraal. Verder bloemenhoning en lichte minerale tonen (kalk). Wel wat terughoudend in het glas.
In de mond frisse, sprankelende zuren en een nootachtig bittertje. Rond, soepel en iets tintelend. Veel citrusfruit, citroen, gele appel, peer en nectarines. Een wit pepertje zorgt voor wat spanning. De wijn heeft een fijn restzoetje. Soepel met een medium body.
Een prettige, volle witte wijn. De neus is minder open dan verwacht, maar dat mag de pret niet drukken. Een geslaagd experiment van Ilja!

Totaal 13,5 punten. Drinken nu tot en met de zomer van 2016.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!