“La Traversagna” Valpolicella Classico Superiore Ripasso 2007, DOC, Italië

La Traversagna Valpolicella Ripasso 2007

Silletti.nl, gespecialiseerd in Italiaanse wijnen en delicatessen, heeft ons deze Valpolicella Ripasso voorgelegd.

Wat is dat nou eigenlijk: Ripasso? Letterlijk vertaald betekent het “herziening” of “opnieuw laten passeren”. OK, wat moet ik in dit (wijn)verband mij hierbij voorstellen? Ripasso is een methode van vinificatie waarbij tijdens de tweede fermentatie de jonge Valpolicella-most in contact wordt gebracht met de warme, gedroogde druivenschillen van waaruit de Amarone of Recioto wijnen zijn geperst. Het resultaat van deze methode is een diepe, volle en zwoele wijn.

Deze Valpolicella Ripasso is afkomstig van Azienda Agricola Monte Faustino Di Fornaser Paolo. De gebruikte druivensoorten zijn de Corvina, Rondinella en de Molinara. Bij Silletti is de wijn te koop voor € 14,95. En nu, degustazione!

La Traversagna Valpolicella Classico Superiore Ripasso 2007

Een donkere en dieprode kleur, geconcentreerd. Iets bleek(bruin)rood in de rand (2,7).
Een prachtig aroma van bessen, pruimen, aards-paddestoelen en vanille. Zuiver, wat houttonen en een iets zoete zweem van confiture. Een complex en delicaat bouquet (4,2).
Vol en iets stroef in de eerste aanzet, strak-droog en warm met frisse zuren. Sappig. Een goede balans tussen de zuren en het donkere, zoete fruit. Spannend. Ook wat bittere chocolade en iets plakkerig (7,3).
Dit is een mooie, volle en complexe wijn met veel finesses (2,6). Een goed stuk vlees erbij en het feest is compleet! Uitstekende prijs/kwaliteitverhouding met als beloning een zilveren medaille.

Totaal 16,8 punten. Drinken nu tot 2017.
ZilverenMedailleklein

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!