La Transición Albillo Real 2018; gewoon…een goede wijn…


La Transición Albillo Real 2018

Olé! Spaans wit (DOP Cebreros) op de proeftafel en geleverd door GRANADAWIJNEN.NL.

La Transición Albillo Real 2018 is zelfs de “Wijn van de week” geworden bij de Telegraaf! Onduidelijk is wel, waarom deze wijn de weekwijn is geworden en welke wijnen het net niet zijn geworden…

Bij ons is het duidelijk: “Toppertje van de week” is de wijn die de hoogste medaille heeft behaald in die week en zijn er meer wijnen met bijvoorbeeld een GOUDEN medaille dan kijken we naar de kwaliteit en prijsverhoudingen. Er kan er maar één het TOPPERTJE van de week zijn!

De wijngaarden van Bodega Soto Manrique liggen op 60 tot 800 meter hoogte. Deze La Transición Albillo Real 2018 is gemaakt van 100% Albillo Realdruif. Deze Spaanse druif staat met zijn worteltjes in een bodem van graniet met een leemachtige en zanderige textuur. Maar 4000 kilo  aan druiven wordt er geoogst van een hectare wijngaard. 

La Transición Albillo Real 2018 (13% aan alcohol) is te koop bij granadawijnen.nl en wel voor de prijs van € 11,95.

Laat de wijn spreken!

La Transición Albillo Real 2018

De wijn heeft een bleekgele, witgouden kleur over de tong. In de rand een mooie witgouden en licht groenige fonkeling. Kraakhelder en loepzuiver. (2,7)
In de neus laat deze Spaanse witte wijn zacht wit fruit zien. Zachte witte perzik en wat lychee. Licht kruidig. Niet zo spannend, maar met wel voldoende fruit en gewoon goed. (3,5)
Op de tong lekker fruitig en sappig. Een droge wijn. Best wat filmend (vettig) en rijp. Ook hier zacht, rond, wilde perzikfruit met wat licht grapefruit (lichte bitterbite). Wat lychee. Genoeg volheid op de mid-palate en redelijk in breedte en diepte. Zeer zachte zuren houden de wijn net aan fris genoeg. In de goede afdronk een heel licht wit pepertje waarneembaar. (5,5)

Laten we voorop stellen dat La Transición Albillo Real 2018 gewoon een goede wijn is. Gewoon goed gemaakt. Niks mis mee, maar …wel wat aan de veilige kant. Neus en tong vertonen genoeg fruit, maar hebben zich veilig opgesteld. Zachte zuren (warm klimaat) en het lichte grapefruitbitetje weten het niet uit zijn veilige haven te trekken. Maar ja, het is wel gewoon een goede wijn en wat wil je dan nog meer…? (2,3)

La Transición Albillo Real 2018 verdient van mij een totaal van 14,0 punten

Drinken kan u het nu en zeker houdbaar tot en met volgend jaar.

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument. 
Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!
Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl of wilt u adverteren bij wijngekken.nl neem dan  contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *