La Réservé de L’Enclave 2021, sappig rood uit de Rhônevallei

Deze Cotes du Rhône Villages uit de supermarkt doet het eigenlijk best goed in het glas.

Wijnen met de herkomstbenaming AOP (Appellation d’Origine Protégée) Cotes du Rhône Villages zijn er in veel kwaliteiten en prijsklassen. Ik kwam dit exemplaar tegen in de supermarkt van AH en dacht: “laat ik die eens proberen”. Waarschijnlijk omdat de wijn ook nog eens in de aanbieding was. Die sticker met punten was mij niet eens opgevallen…

De wijn is afkomstig van Vignerons de L’Enclave en bevat 13,5 procent alcohol. Volgens de website van AH bestaat de wijn uit een blend van Grenache en Syrah. Verder valt er eigenlijk weinig te vertellen over deze Cotes du Rhône Villages. Rest mij niets anders dan het glas te vullen.

La Réservé de L’Enclave 2021

Helder en robijnrood in het glas. Bleekrood en wat roze in de rand.
De neus is vrij open en komt fris en jeugdig over. Rijpe fruitaroma’s van frambozen en aardbeien. Wat kersenconfituur en een snufje zuivel.
Rond en sappig in de eerste aanzet. Redelijk wat “rulle” tannine in de smaak en de zuren zijn niet al te hoog. Lichtjes drogend in de mond. Veel rijp rood fruit. Zoethout, zwarte peper en zoete drop. Het bittertje op het eind vind ik iets minder geslaagd, maar dat mag de pret niet drukken.

Score voor deze La Réservé de L’Enclave 2021: 13,8 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *