Een Crémant de Loire van Robert & Marcel.
Crémant de Loire kun je best wel vergelijken met een Champagne. De manier van wijn maken is hetzelfde, namelijk methode champenoise. Met deze methode krijg je de mooiste en de meest zachte bubbels in een wijn. De tweede gisting gebeurt op fles en de droesem wordt er later uitgehaald. Daarna wordt de mousserende wijn gebotteld.
Alleen de druivenrassen verschillen met een échte champagne. In deze mousserende wijn zit weliswaar ook de chardonnay, het druivenras dat ook verantwoordelijk is voor de fantastische wijnen uit het champagnegebied, maar verder zitten er Chenin Blanc in en wat Cabernet Franc. Een verrassende combinatie, zoals je hieronder kunt lezen.
Deze methode champenoise kun je in Frankrijk kopen voor de prijs van € 8,40. Dit is stukken goedkoper omdat de Nederlandse accijns op deze fles niet van toepassing zijn. Meer info over Robert & Marcel en de adresgegevens vind je HIER
Geproefd:
La Perrière, Crémant de Loire, Robert & Marcel, Brut, Frankrijk
Kleur: mooie en medium diepe geelgouden kleur met een kleine bubbel / 2,8
Neus: fijne, droge en charmante neus met fris en zuiver fruit. Ik ruik groene appel, wat pitjes en een tikje grapefruit / 3,8
Smaak: ook hier de groene appel, maar ook gele appel, lychees en wat amandel. Ook bespeur ik wat kersenfruit van de Cabernet Franc. De smaak is fris en zuiver met een vrij lichte mousse en veel smaak. Deze methode champenoise heeft een goede body en een goede afdronk / 5,5
Conclusie: een zeer fijne bubbel met veel smaak en neus. Geen topper, maar gewoon erg lekker / 1,7
X ½ ster / totaal 13,8 punten
Martin