La Pauline 2018 “Voluptueuze”; een wijn voor elke dag

Sommige wijnen kan je alleen maar op één plek kopen, want sommige wijnverkopers hebben het alleenrecht op die wijn. In dit geval verkoopt de Wijnbeurs al jaren en jarenlang de wijnen van La Pauline. Zo ook deze La Pauline 2018 “Voluptueuze”; een wijn voor elke dag.

Uit de Pays d’Oc komt deze rode wijn en het is een blend van twee druivenrassen: de Cabernet Sauvignon 60% en de Merlotdruif de overige 40%.

De wijn is gemaakt voor de brede consument en met breed bedoel ik niet de ietwat volslanke mens, maar het brede publiek. De wijn moet toegankelijk zijn, opdronk en plezierig voor iedereen. 

Dat zie je terug in de prijs (en die ligt normaal op € 7,99, maar als u nu bestelt dan kan u de wijn kopen voor € 6,29!) en in de wijn. La Pauline 2018 “Voluptueuze” is verkrijgbaar bij de WIJNBEURS.

Laten we dus maar snel proeven deze La Pauline 2018 “Voluptueuze”, die overigens een alcoholpercentage heeft van 13%.

Laat de wijn spreken!

La Pauline 2018 “Voluptueuze”

De kleur is rood. licht donkerrood over de tong. De diepte is redelijk goed. Een vrij lichte kleur voor de druivenrassen. (2,5) In de neus lekker romig en rond, zwarte bessen en zwart kersenfruit. Wat droppig. Wat zoutig. De neus komt redelijk goed los. (3,4)
Op de tong is deze blend nog erg jong en zit goed in z’n fruit. Tanninevol, maar wel rond en licht romig. Zwarte bessen en zwarte kersen en licht bitter van de tannine. Ook hier wat droppig en licht plakkerig. Best een brede indruk gevend, maar qua diepte en breedte is het wel redelijk en eigenlijk, gelet op de prijs voldoende. De afdronk is goed en lekker mals. (6,0)

La Pauline 2018 Voluptueuze is een prettige wijn die je goed elke dag kan drinken. Een toch wel droppige wijn, zwoel en rond, maar ook met voldoende fruit. Wel wat plakkerig van de tannine. Geen zware wijn, maar best een leuke wijn en prijswaardig. (2,1) 

La Pauline 2018 “Voluptueuze” krijgt van mij 14,0 punten

Drinken kan u het nu maar ook wel een paar jaar houdbaar.

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.
Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!
Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl of wilt u meer weten over de advertentiemogelijkheden neem dan contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *