La Pauline 2017 ‘Richesse’; het sappige, soepele paradepaardje van de Wijnbeurs

La Pauline 2017 ‘Richesse’, IGP Pay’s d’Oc, FrankrijkLa Pauline 2017 ‘Richesse’ is het paradepaardje van de Wijnbeurs en dat is niet voor niets!

La Pauline gaat volgens mij lang terug. Al jaren en jaren verkoopt de Wijnbeurs deze wijn als een soort huiswijn en staan achter hun product. Op de website van de Wijnbeurs lees ik dat deze wijn teruggaat naar het jaar 1987 en dus is er geen woord van gelogen.

La Pauline 2017 ‘Richesse’ is een blend van een drietal Bordeauxdruivenrassen te weten de Cabernet Sauvignon voor 25%, de Cabernet Franc voor 20% en het meeste vocht wordt geleverd door de Merlotdruif (55%).

Mocht de proefrecensie u aanspreken dan kunt u ook deze wijn bestellen en dat kunt u doen via de BANNER hier boven het artikel. U kunt ook HIER klikken.

De prijs ligt op € 7,49, maar wellicht is de wijn in de aanbieding en dan is het een eurootje goedkoper (€ 6,49).

Laat de wijn spreken!

La Pauline 2017 ‘Richesse’

De kleur van La Pauline 2017 ‘Richesse’ is donkerrood over de tong, waarbij het vrij snel overgaat in warm rood. Een donkerroze rand maakt het af. De diepte is donker. Een redelijke kleur.
In de neus is La Pauline 2017 ‘Richesse’ lekker rijp en fruitig van de zwarte bessen en bramen. Wat hout? Wat kruidig. De neus komt redelijk los.
Op de tong is La Pauline 2017 ‘Richesse’ vrij soepel en rijp fruitig, tot aan het zoete toe. Ook lichtjes ruw van de tannine. Rond en sappig van al dat fruit in de vorm van zwarte bessen en zwarte bramen. Ook licht kruidig. Matig in diepte, breedte en redelijk op de mid-palate. Door de redelijke zuren gecombineerd door het hoge fruit komt de wijn sappig over. Een sappige en fruitige goede afdronk.

La Pauline 2017 ‘Richesse’ is een sappige, soepele en milde Pays d’Oc wijn. Deze blend laat voldoende fruit zien en komt daardoor plezierig, vriendelijk en soepel over. Een allemansvriend die geen vijanden kent en ook niet gaat tegenkomen. Alleen daarom al jarenlang de lieveling van de Wijnbeurskopers.

La Pauline 2017 ‘Richesse’ krijgt een totaal van 13,4 punten

Nu gewoon heerlijk te drinken en te schenken aan vrienden en vriendinnen, want de wijn kent geen vijanden. Houdbaar voor een jaartje of twee, maar ik zou volgend jaar weer gewoon een partijtje kopen voor dat jaar…

#wijn #wijnbeurs #Pauline #Merlot #CabernetSauvignon #CabernetFranc #proefrecensie