Le Paradou Viognier 2015, Vin de France

La Paradou Viognier 2015, Vin de France

Wat heeft Chateau Grillet gemeen met deze Le Paradou Viognier 2015…?

Juist… Ze hebben allebei de Viognierdruif als basis. Een cépagewijn dus.

Deze wijn is de instapwijn van Chateau PesquiÉ, waarvan wij een reeks wijnen proeven.

Als we naar de geschiedenis van dit wijngoed kijken dan moeten we terug naar de jaren 70 van de vorige eeuw begon. Odette en René Bastide kochten in die tijd een oud en vervallen wijngoed en renoveerden dit stukje bij beetje. Daarbij werden bovenal de wijnbergen goed verzorgd en de oogstopbrengst verkochten ze aan een coöperatie. 20 jaar hielden ze dit vol.

Omstreeks 1985 namen Odettes dochter Edith en haar man Paul Chaudière het wijngoed over en toen waren de wijnbergen al in heel goede conditie. Verder werd het zuidelijke Rhonegebied bevorderd tot een gekwalificeerd wijngebied. De eerste Château Pesquié kwam in het topjaar 1990 op de markt.

Chateau PesquiÉ behoort tot de TOP Ventouxwijnen

In 2003 namen de beide zonen Alexandre en Frédéric samen met hun neef Renaud het beheer op het landgoed over. Deze samenwerking bracht geen windeieren. Met een serie jaargangen, die diepe indruk maakte op de internationale pers, lukte het hen om Château Pesquié in de top vijf van de Appellation Ventoux te krijgen.

Verkrijgbaar bij Gastrovino.nl voor de prijs van € 6,95 (in prijs verschilt Chateau Grillet wel een beetje….) en het alcoholpercentage ligt op 12,5%.

We gaan proeven…

La Paradou Viognier 2015, Vin de FranceLe Paradou Viognier 2015

Een best redelijke kleur. Lichtgeel tot geel/geelgoud over de tong. 14 karaats fonkeling. Zuiver en helder. (2,8)
In de neus rijp (zelfs zoetig) abrikoos. Fruitig. Neus komt matig los. (3,0)
Op de tong niet heel veel diepgang of intensiteit. Wat vlak abrikoosfruit, licht vettig. Zeer matig in de diepte, matig op de mid-palate en in de redelijke afdronk ook wat petrol. (4,6)
Ik had hier toch wel wat meer van verwacht. De Viognierdruif is mijn favoriet, maar deze wijn laat het toch wat liggen. (1,7)

Opdronk : Nu opdrinken
Totaal : 12,1 punten {73PP} *

Kijk anders ook eens naar de andere Le Paradou wijnen van Chateau PesquiÉ.

Proef smakelijkkk…
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!