La Grange Delay 2017, no-nonsense Ventoux van grote kwaliteit en kleine prijs

Een Ventoux die grote indruk maakt, zowel in kwaliteit als in de vriendelijke prijs: La Grange Delay van Domaine du Bon Remède.

Alle ingrediënten voor een kwaliteitswijn

La Grange Delay is een blend van 70 procent Grenache en 30 procent Syrah. De wijngaarden liggen op een heuvel in het dorpje Mazan, vlak bij de bekende (en beruchte) Mont Ventoux. De wijnstokken hebben een leeftijd van ruim vijfenveertig jaar oud. Het rendement is laag, vijfendertig hectoliter per hectare. Eigenlijk zijn alle elementen aanwezig om een kwaliteitswijn te maken en dat is het kleine familiebedrijf van Domaine du Bon Remède dan ook gelukt!
De druiven worden zacht gekneusd, daarna vergisten en weken de druiven bijna vijf weken lang, gevolgd door een korte rijping in kleine eikenhouten fusten.  Het sap in de fles heeft een alcoholpercentage van 14,5 procent.

Op de fles prijkt trots een “Platinum” medaille van het gezaghebbende wijnblad Decanter (World Wine Awards) met een score van 97/100 punten.
Een fles van deze medaillewinnaar wisselt voor € 8,95 van eigenaar. La Grange Delay is verkrijgbaar bij de betere wijnspeciaalzaak. U krijgt geen spijt van deze aankoop…

La Grange Delay 2017 van Domaine du Bon Rèmede

Een volle diepe kleur, granaatrood. De intensiteit vn de kleur is hoog en waardeer ik op 4/4,5 op max. 5. In de rand loopt het purperrood weg.
De neus is een tikje zwoel en zoet. Rijp kersen- en bosbessenfruit en donker fruit van bramen en moerbei. Aardse geuren, kruiden (tijm), garrigue en natte bosgrond. Het bouquet is een beetje ingetogen (wellicht is het raadzaam de wijn wat te laten “ademen” van tevoren).
Vol en stevig in de eerste aanzet. Flinke tannines die de wijn een licht drogend mondgevoel geven. Een breed smaakpalet met salmiak, zwarte peper, garrigue, vanille en bittere chocolade. Zoet en zondoorstoofd fruit van zwarte kersen en donkere pruimen. Een heerlijke kruidige afdronk doet je lang nagenieten.

La Grange Delay maakt het helemaal waar! Een robuuste, kruidige wijn waar je het zuidelijke karakter in terug proeft. Geconcentreerd sap uit de Ventoux wat ook nog eens gastronomisch inzetbaar is, en dan denk ik aan mooi lams- en rundvlees. Zonder enige twijfel verdient deze wijn, gelet op de prijs en de geboden kwaliteit, een dik verdiende zilveren medaille!

De prachtige totaal score voor La Grange Delay is 16 punten.

De wijn is nu op dronk, maar kan zeker nog een jaar of 5 mee.


#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #ventoux #grenache #syrah #rhone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *