La Grange aux Dimes Rosé 2015, AC Sancerre, Frankrijk

La Grange aux Dimes Rosé 2015, AC Sancerre, Frankrijk

La Grange aux Dimes Rosé 2015 is nieuw in het assortiment van de PLUS supermarkten.

Deze La Grange aux Dimes Rosé 2015 staat echter in hun assortiment bekend onder de naam Jean Max Roger Sancerre rosé 2015. Maakt op zich niet zoveel uit, want Jean Max Roger is de wijnboer die er voor gezorgd heeft dat deze rosé gemaakt is en in de schappen van de PLUS supermarkten is terecht gekomen.

De PLUS supermarkt is zijn assortiment wijnen aan het uitbreiden en verfijnen en om dat kracht bij te zetten hebben ze aan Wijngekken.nl gevraagd om diverse wijnen van hen te proeven. Onafhankelijk proeven wel te verstaan en dat doen wij graag.

Een rosé die de diepte in gaat

Deze rosé uit het wijngebied Sancerre is niet zomaar een Rosé. Nee, het is een rosé gemaakt van de wereldberoemde en befaamde pinot noir druif. Het druivenras waarmee de Bourgogne beroemd mee is geworden.

Maar dat niet alleen… Ook zijn de “oude wijnstokken” (Old Vines) gebruikt om deze toch wel zeer mooi ronde rosé te maken.

Sancerre staat niet bekend om haar rosés, maar veel meer om haar witte wijnen en daarom is het bijzonder dat een dergelijke wijn door een supermarktketen geïmporteerd wordt. Je moet maar durven…

Het is dan ook niet echt goedkoop (€ 11,99) en verkrijgbaar bij de PLUS supermarkten.

O ja, het alcoholpercentage is dit keer uitgekomen op 12,5%.

We gaan proeven…

jean-max-roger-sancerre-rose-bLa Grange aux Dimes Rosé 2015

De kleur van deze La Grange aux Dimes Rosé 2015 is licht zalmroze over de tong en in de rand bleek roze. Mooi fonkelend, zuiver en helder. (2,7)
In de neus fruitig aardbei/framboosfruit. Wit brood, rond en licht vettig is deze La Grange aux Dimes Rosé 2015. De neus komt matig los. (3,0)
Op de tong een wijn die natuurlijk fruitig is (aardbei/framboos), maar wel wat diepte gaat. Zit mooi in z’n zuren. Zeer mooi rond. Licht bloemig. Redelijk op de mid-palate en een goede afdronk. (5,6)
Geen doorsnee rosé in mijn glas. Nee, niet de fruitbommetjes zoals je die van een rosé zou verwachten. Nee, deze La Grange aux Dimes Rosé 2015 is er meer eentje die je bij het eten zou nemen. Zit meer diepgang in. Meer spijs/wijn. (2,0)

Opdronk : Nu – 2017
Totaal : 13,3 punten {77+PP} *½*

La Grange aux Dimes Rosé 2015 is een knappe, maar geen doorsnee rosé.