La Enfermera 2017; een slimme keuze!

La Enfermera 2017 is een Spaanse schone die van James Suckling 91 van de 100 punten heeft verdiend. We gaan eens kijken of deze Tempranillowijn deze hoge score ook bij ons weet te behalen..

4 maanden rijping op Frans- en Amerikaans eikenhout heeft deze rode Spaanse wijn ondergaan en heeft een alcoholpercentage van 14,5%.

Voor het maken van deze Spaanse rode wijn selecteerden ze een wijngaard van meer dan 140 jaar oud om respect uit te dragen naar het terroir, traditie en duurzame wijnmaakmethodes. Ze (Hacienda Terra d’Uro) kozen om met de druif Tempranillo te werken die daar ook bekend staat als Tinta de Toro. Het wijngebied Toro (DO) wordt samen met Ribera del Duero ook wel ‘het Bordeaux gebied van Spanje’ genoemd, omdat de stevige Spaanse rode wijnen qua smaakprofiel grote gelijkenissen vertonen.

La Enfermera, oftewel ‘De Verpleegster’, is een verwijzing naar de Koningin van Castilla die deze bijnaam verkreeg door tijdens de oorlog van Toro (1476) gewonde soldaten rode wijn te laten drinken om weer op kracht te laten komen en daarmee levens zou hebben gered. 

La Enfermera 2017 is verkrijgbaar bij de WIJNBEURS en wel voor de schappelijke prijs van € 11,49.

Laat de wijn spreken!

La Enfermera 2017

De kleur van deze La Enfermera 2017 ziet er prima en vitaal uit. Mooi egaal donkerrood over de gehele tong met in het uiterste van de rand vol rood. De diepte van deze Spaanse wijn is diepdonker. Mooie volle diepe jonge kleur. (3,0)
In de neus wat jonge rode en zwarte bessen die lekker fris overkomen. Licht hout en wat floraal. Wat mokka. De neus komt redelijk goed los. (3,7)
Op de tong is La Enfermera 2017 licht plakkerig (tannine) en laat fris fruit zien van rode en zwarte bessen met wat hout, wat koffie en wat tijm. Rond en smakelijk. De zuren zijn goed fris en dat maakt de wijn niet zo lomp of zwaar. Op de mid-palate is het voldoende en in de breedte en diepte is het redelijk, zo ook de body. Zoals gezien geen zware wijn, maar een slanke wijn, maar wel met voldoende smaak, fruit en frisheid. Lichtjes heet (alcohol) in de goede tot brede afdronk die ook lichtjes plakkerig blijft en afrond met een donker chocoladebittertje. (6,5)

La Enfermera 2017 is best een leuke wijn voor deze prijs, maar James Suckling is een beetje doorgeslagen. Een slanke wijn ondanks het hoge alcohol. Dat komt omdat de wijn fris overkomt (ik raad u aan om de wijn licht gekoeld te drinken) met voldoende fruit, sappigheid en lengte. Qua body is de wijn slank, maar daardoor weer makkelijk drinkend. Nee, deze La Enfermera 2017 is best een leuke wijn! (2,3)

La Enfermera 2017 verdient van mij een totaal van 15,5 punten

Een slimme keuze

Drinken kan u het nu en wel een paar jaar houdbaar. 

Wijngekken….Een neus voor goede wijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *