La Crema Pinot Noir 2013, Sonoma Coast, USA

La Crema Pinot Noir 2013, Sonoma Coast, USAUitkijkend over de Grote of Stille Oceaan kunnen de wijngaarden van deze La Crema Pinot Noir 2013 genieten…

En als je over de Oceaan kan kijken, dan ben je onder invloed. Onder invloed van die grote plas en dat blijkt dan wel door de ochtendmist, de constante wind en de gematigde temperaturen; ook in de winter. Een intensief en langzaam rijpingsproces en dat is weer te merken in de kwaliteit van de wijn. Concentratie ten top.

De Grote Oceaan laat zijn invloeden zien

De Jackson Family (nee, een andere…) laat deze La Crema Pinot Noir 2013 lekker rijpen op eikenhouten vaten voor een maand of acht en een deel daarvan is nieuw hout.

Dat dit soort wijnen niet goedkoop zijn dat voelde u natuurlijk al aankomen.

De Wijnkring heeft deze in de aanbieding van € 28,95 voor € 24,99 en ja, dat is en blijft een flinke prijs voor een flesje wijn.

Maar, nu de feestdagen in het verschiet liggen is het misschien een hele leuke zet om één of twee flessen van deze wijn te kopen en tijdens het Kerstdiner te schenken. Uw vrienden en familie zullen het waarderen en vergeet niet: u leeft maar één keer! HIER TE BESTELLEN! Natuurlijk bij de Wijnkring!

Mocht uw voorkeur liggen bij witte wijn, dan is HIER de link naar de La Crema Chardonnay!

La Crema Pinot Noir 2013 heeft een alcoholpercentage van 13,5% en….laat de wijn spreken…

La Crema Pinot Noir 2013

De kleur van deze La Crema Pinot Noir 2013 is rood over de tong met enige ontwikkeling in de rand. De diepte is redelijk tot goed en mooi fonkelend. Redelijke kleur.
In de neus is La Crema Pinot Noir 2013 mooi ragfijn en subtiel. Besjesfruit; kleine rode bosbesjes en framboosfruit. Wat hout en wat aards. La Crema Pinot Noir 2013 heeft een fijne neus en heeft een mooie balans. Zacht en rond; kruidig en complex. De neus komt redelijk goed los.
Op de tong van La Crema Pinot Noir 2013 komt ook dat subtiele en fijne fruit van rode bosbesjes en framboos naar voren met wat genuanceerd hout. Zeer rond en een zeer prettig mondgevoel. Sappig en smakelijk. Zachte zuren zorgen ervoor dat de wijn goed in balans is. La Crema Pinot Noir 2013 laat ook wat licht alcohol los. Fluwelig op de mid-palate, prima in breedte en diepte. Brede afdronk die kruidig en licht peperig overkomt naast het mooie fruit.
La Crema Pinot Noir 2013 is gewoon een zeer mooie Pinot Noir. Mooi fluwelig, zacht op elk niveau; totaal in balans en prima in diepte en breedte. Mooi fruit van bosbesjes en framboos met een licht kruidenmelange er over heen en genuanceerd hout. Wat wil je nog meer?

La Crema Pinot Noir 2013 laat zien waar die Amerikanen toe in staat zijn: mooie Pinot Noirwijnen maken op hoog niveau. En hoge niveaus hebben hoge prijzen…helaas…
Deze fluwelen Pinot Noir verdient van mij 16,7 punten, 89PP en ***½* en is prima nu te consumeren en houdbaar tot 2022.