La Crema Pinot Noir 2012, Sonoma Coast, USA

La Crema Pinot Noir 2012, Sonoma Coast, USA

La Crema Pinot Noir 2012 is een Noord-Amerikaanse wijn uit Sonoma county.

En dat zie je niet vaak: een wijn uit Amerika en helemaal niet uit Sonoma!

Sonoma county ligt in de staat Californië en strekt zich uit van de kust van de Grote Oceaan in het oosten tot aan het Mayacamas gebergte in het westen. Zo’n 60.000 hectare aan wijngaarden en ruim 400 wineries hebben zich daar gevestigd.

Als je slim bent dan meldt je je aan…

De wijngaarden van Sonoma County bieden een onwaarschijnlijk lang, koel en stabiel druivenseizoen. De vlakbij gelegen Pacifische oceaan brengt mist en wind en dit matigt de temperaturen, wat bijdraagt aan het langzame rijpingsproces en dat zie je terug in de kwaliteit van deze wijnen. De Pinot Noir druif vaart hier wel bij…

De Wijnkring heeft deze La Crema Pinot Noir 2012 in haar assortiment opgenomen en La Crema Pinot Noir 2012 is aldaar te bestellen voor de prijs van € 28,75. Als je slim bent dan meldt je je aan voor de nieuwsbrief van de Wijnkring, want deze wijn komt zo af en toe in de aanbieding en dan gaan er toch een paar eurootjes vanaf.

Deze La Crema Pinot Noir 2012 heeft een respectabel alcoholpercentage van 13,5%

la-crema-pinot-noir-2012-bLa Crema Pinot Noir 2012

De kleur van deze La Crema Pinot Noir 2012 is rood tot frambozenrood over de tong. Oud roze in het uiterste van de rand. De diepte is goed. Een echte Pinot Noir kleur. (2,7)
In de neus heeft La Crema Pinot Noir 2012 verfijnde rode besjes, wat framboos en bloemetjes. Licht kruidig. Fragiel, maar wel mooi. Metaal. Vol. Tabaksbladeren. Neus komt redelijk los. (4,0)
Op de tong komen de mooie ronde rode bosbesjes los; La Crema Pinot Noir 2012 heeft wat leer, is licht bitterig van de sinaasappelschil, fluwelig en licht drogend (tannine). Ook hier licht kruidig. Teer en fragiel. La Crema Pinot Noir 2012heeft mooie ronde en zachte zuren en die vullen het fruit mooi aan. Goed en breed op de mid-palate en een brede zachte afdronk. (7,4)
Ja, La Crema Pinot Noir 2012 is een mooie wijn, maar waarschijnlijk voor de wijnliefhebber die het kan waarderen en de toch forse prijs wil betalen. Fors, maar prijswaardig! Silky met veel smaak, intens, breed, volledig in balans met de zachte zuren. Tja, gewoon een kwaliteitswijn en kwaliteitswijnen kosten nu eenmaal geld…. (2,4)

Opdronk : Nu – 2022
Totaal : 16,5 punten {88PP} ***

La Crema Pinot Noir 2012 is echt voor de wijnliefhebber die een dergelijke wijn kan waarderen. En het waarderen doen wij van Wijngekken.nl !