La Castellana Amarone Della Valpolicella 2012, DOCG, Italië

La Castellana Amarone Della Valpolicella 2012, DOCG, Italië

La Castellana Amarone Della Valpolicella 2012 is een échte Amarone wijn en wat een échte Amarone wijn is dat ga ik u vertellen.

Amarone wijnen zijn Italiaanse wijnen die worden gemaakt van de Valpolicella druiven die door middel van een speciale vinificatiemethode een bepaalde klasse wijn voortbrengt. Deze vinificatietechniek noemt men: Governo. Een deel van de Valpolicella druivenoogst (zo’n 10 tot 15%) van de eerst geplukte druiven laat men drogen op matten in de zon.

Amaronewijnen zijn duur

Als je druiven laat indrogen dan is het resultaat dat de druiven veel minder vocht in zich hebben (het percentage water neemt af) en de druiven worden geconcentreerder. Het suikerniveau gaat relatief omhoog en dan gaan de druifjes de pers in.

Amarone wijnen hebben dus een mindere opbrengst (dus kwantitatief lager, maar kwalitatief beter) aan volume en dat drijft de prijs van de wijn omhoog

En dat laatste is iets wat de consument niet leuk vindt. De consument wil nu eenmaal een goede wijn voor een goedkope prijs en eerlijk gezegd: Mensen,… het zit er gewoon niet in. Voor kwaliteit zal men de knip moeten trekken!

Nu is Wijnoutlet.nl de strijd aangegaan tegen de gevestigde orde en zij hebben als doelstelling : topmerken te leveren voor de laagste prijzen en dus leveren zij deze La Castellana Amarone Della Valpolicella 2012 voor de prijs van € 15,99.

€ 15,99 voor een wijn!? Kijkt u maar eens rond hoeveel een Amarone wijn kost bij de speciaalzaken en dan komt u wel weer terug. In mijn ogen heeft deze La Castellana Amarone Della Valpolicella 2012 een goede prijs/kwaliteit verhouding!

La Castellana Amarone Della Valpolicella 2012 is HIER te bestellen.

O ja, dergelijke rijpe druiven leveren altijd een hoog alcoholpercentage en dat is bij deze wijn uitgekomen op 14,5%.

La Castellana Amarone Della Valpolicella 2012

De kleur van deze La Castellana Amarone Della Valpolicella 2012 is rood/donkerrood over de tong en overlopend in rood/oudroze. De diepte is goed tot donker. Mooie kleur. (2,8)
De neus heeft rijp rood en donkerrood bessenfruit. Ook is pruim duidelijk aanwezig in La Castellana Amarone Della Valpolicella 2012. Licht hout. Alcoholisch. Chocolade. Neus blijft eerst wat achter, maar komt later beter los. (3,7)
Op de tong laat deze Amaronewijn zeer soepel rood en donkerrood bessenfruit zien en ook pruim. Licht chocolade en wat alcoholisch. Licht kruidig (kruidnagel en laurier). Lichtjes droog. Redelijk goed op de mid-palate en redelijk in de body. Goede afdronk. (6,4)
Een middenklasse Amarone is deze La Castellana Amarone Della Valpolicella 2012. Een smakelijke wijn op elk vlak. Qua intensiteit heb ik ze beter geproefd, maar die waren wel veel duurder. Dus als je kijkt naar de prijs/kwaliteitverhouding dan is dit een goede koop! (2,3)

Opdronk : Nu – 2020
Totaal : 15,2 punten {84-PP} ***

La Castellana Amarone Della Valpolicella 2012 is een goede koop als je kijkt naar de prijs en kwaliteit.