La Castellana Amarone Della Valpolicella 2011; een degelijke Amarone

La Castellana Amarone Della Valpolicella 2011 komt uit de eigen kelders en is gewoon gekocht bij de grootgrutter Albert Heijn.

Amarone wijnen zijn Italiaanse wijnen die worden gemaakt van diverse Italiaanse druivenrassen (hier de Corvina, Corvinone, Rondinella) die door middel van een speciale vinificatiemethode een bepaalde klasse wijn voortbrengt. Deze vinificatietechniek noemt men: Governo. Een deel van de Valpolicella druivenoogst (zo’n 10 tot 15%) van de eerst geplukte druiven laat men drogen op matten in de zon.

Een eigen DOCG hebben de Amaronewijnen (DOCG Amarone Della Valpolicella) en komt, zoals gezegd van de AH en heeft een prijs van € 16,99. 14,5% aan alcohol. 

Laat de wijn spreken!

La Castellana Amarone Della Valpolicella 2011

De kleur van deze Amarone is zoals verwacht. Vol donkerrood over de gehele tong met een volle iets ontwikkelde rand van vol warm rood. De diepte is zeer diep donker. Zeer mooie kleur. (2,9)
In de neus rijk, diep kersen/pruimenfruit. Rijp en mooi rond. Licht eikenhout, wat chocolade en licht salmiak. De neus komt redelijk goed los. (4,0)
Op de tong laat deze Italiaanse dame mooi rond kersen/pruimenfruit zien met genuanceerde houttonen (eikenhout). Droog. Wat specerijen. Salmiak en laurier. Smakelijk en sappig. Mooi vol, intens en breed op de mid-palate en wat droppig in de prima en brede afdronk. (6,7)

La Castellana Amarone Della Valpolicella 2011 is een prima Amaronewijn die voldoet aan de verwachtingen. Een intense rode wijn door de maakwijze waarbij een zeer sappige en smakelijke wijn ontstaat met een hoog alcoholpercentage. De kans dat het alcohol in de ‘weg’ gaat zitten is aanwezig, maar niet bij deze Amarone. Intens, breed en zeer rijp. Niet de beste Amarone, maar wel degelijk op een prima niveau. Prima wijn. (2,4)

La Castellana Amarone Della Valpolicella 2011 verdient een totaal van 16,0 punten.

Drinken kan u het nu en nog wel een paar jaar houdbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *