La Bastide Saint Dominique 2014, AC Chateauneuf du Pape, Frankrijk

La Bastide Saint Dominique 2014

Robert Groot van Wijnimport Saladin heeft ook een goede neus voor het topsegment uit de Rhone : de Chateauneuf du Pape.

Een biologische Pape dit keer die de Wine Spectator 92/100 punten toekende!

Op de site van Wijnimport Saladin lees ik dat de zoon Eric Bonnet de leiding van de wijngaard heeft overgenomen van zijn ouders en maakt een moderne Chateauneuf du Pape, dat wil zeggen een fruit gedomineerde wijn zónder houtlagering. De lagering van ongeveer 28 maanden heeft plaatsgevonden in RVS tanks.

chateauneuf du pape

Een blend van 80% Grenache, 10% Syrah, 7% Mourvedre en 3% Cinsault.

Dit soort wijnen kan je nu eenmaal niet voor een goedkoop prijsje op de kop tikken. € 23,75 moet u neertikken, maar dat is, gelet op de herkomst van de wijn, nog een hele schappelijke prijs! Als het kwaliteitsniveau nu ook nog goed is, dan hebt u een hele mooie wijn voor een hele leuke prijs te pakken!

HIER VERKRIJGBAAR

Nadat ik de wijn voor vier uur gekaraffeerd heb en het grote wijnproefglas gevuld heb, ga ik deze 15% aan alcohol bezittende krachtpatser voor u proeven… Een berenklus, maar….iemand moet het doen! 😉

La Bastide Saint Dominique 2014

La Bastide Saint Dominique 2014 bEen volle diepdonkerode kleur over de gehele tong. In de rand vol rood. De diepte is donker tot diepdonker. Mooie kleur. (2,8)
In de neus een goede fruitige volle bramen en donkere bessen. Specerijen. Rond en met wat kreupelhout. Redelijk goede neus. (4,0)
Op de tong iets strak en drogend (tanninevol). Intens donker bramenfruit met specerijen (zwarte peper en laurier). Donker chocolade. Licht alcoholisch en goed vol op de mid-palate. Volle body en voldoende zuren. In de brede tot talmende afdronk rond bramenfruit/hout en licht alcoholisch. (7,4). Een knappe Chateauneuf du Pape. Fruitigheid genoeg, intens en breed. Ook fris en niet log. Wacht een paar jaar en de harmonie in deze wijn zal toenemen. Nu en dan heb je een wijn die het prima doet bij een mooie stuk vlees! Mooi. (2,6)

Opdronk : Nu (karafferen 4 uur) – 2025
Totaal : 16,8 punten {89PP} ***½*

Geen 92 punten maar wel een dik verdiende 89 punten! Mooi!

Proef smakelijkkk…
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via facebook, twitter of <a