La Bastide Saint Dominique 2012, AC Chateauneuf du Pape, Frankrijk

Chateauneuf du Pape

Een modern gemaakte Chateauneuf du Pape zonder houtlagering.

De lagering van ongeveer 18 maanden heeft namelijk plaatsgevonden in roestvrijstalen tanks. De wijn is een compositie van de volgende druiven: 80 procent Grenache, 10 procent Syrah, 5 procent Mourvèdre en 5 procent Cinsault. Een alcoholpercentage waar je u tegen zegt: 15 procent.

Verkoper van deze, op een stevige Chateauneuf-fles, gebottelde jongen is Wijnimport Saladin. Dit bedrijf is gespecialiseerd in ambachtelijke wijnen uit het zuidelijke Rhône gebied en de Languedoc.
Onze ervaringen met de wijnen van Wijnimport Saladin zijn zeer goed en wij kunnen dan ook bevestigen dat men kwaliteitswijnen levert. Ambachtelijke kwaliteitswijnen hebben uiteraard een prijskaartje. Voor deze fles betaalt u € 23,45. Een prijs die voor een Chateauneuf van kwaliteit zeker niet uitzonderlijk is.

Degustation!

La Bastide Saint Dominique 2012

Medium dieprood van kleur en helder. In de rand redelijk vol. Mooie tranen in het glas.
De neus zit vol met kersen- en bessenfruit. Prikkelend, wat aards(bosgrond) en een hint van kokos. Ook wat tabak. Complex, maar niet echt heel open.
Vol en rond in de eerste aanzet. Fluwelige tannines. Zoet rijp fruit van pruimen en zwarte bessen. Wat peper. Romig in de mond. Chocolade. Stevig maar niet log. Het hoge alcoholpercentage is niet storend: de wijn is goed in balans.
Een verfijnde en rijke Chateauneuf. Verleidelijk en zwoel. Misschien had decanteren de neus wat meer doen loskomen.

Totaal 16,6 punten. Drinken nu tot 2023.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!