La Balade Saint Chinian 2018, kruidig rood van Aurélie Vic

Uit het warme Zuid-Franse Saint Chinian komt deze rode wijn van Aurélie Vic.

Aurélie Vic, waar kennen we die naam van? Welnu, Aurélie Vic (oenoloog) is één van wijnmakers bij het bekende Domaine Preignes le Vieux. Sinds 1905 is het wijndomein Preignes le Vieux in handen van de familie Vic. Tegenwoordig staan Jérôme Vic en zijn vrouw Aurélie aan het roer. Zij zijn inmiddels de vijfde generatie die hier de wijnen maken. In het artikel Preignes le Vieux, alles over dit wijndomein in de Languedoc kun je meer lezen over Aurélie Vic en haar wijnen.

Aurélie Vic

La Balade Saint Chinian is een wijn uit de “Aurélie Vic” serie. Let op, in deze serie bestaat nog een wijn met de naam La Balade, maar die komt uit de Minervois. Deze Saint Chinian is een blend van Syrah (60 procent) en Grenache (40 procent). Het alcoholpercentage is 14 procent. Wat opvalt is de botteling in een zware fles met een diepe ziel.

Verschillende wijnen van Preignes le Vieux zijn verkrijgbaar bij de slijterijketen Mitra. Deze La Balade Saint Chinian wisselt voor de prijs van € 8,99 van eigenaar.

La Balade Saint Chinian 2018

Een volle dieprode kleur. De intensiteit waardeer ik op 4 uit 5. In de rand wat bleekrood uitwaaierend.
In de neus rode bessen, frambozen en kersen. Fris en jong met een snufje zuivel. Niet echt weelderige aroma’s, eerder wat ingetogen.
In de mond proef je het rijpe rode fruit van de neus terug. Redelijk milde tannines. Een kruidige en wat zondoorstoofde smaak, peperig, salmiak, zwart wit poeder en bittere chocolade. Sappig en rond van smaak. Een zoetje in de afdronk.

Deze La Balade is een jonge en vrij volle wijn met een fluwelige kruidigheid en zuidelijke warmte. De wijn is vrij soepel en gaat zeker niet tegenstaan. De doordrinkfactor is dan ook dik in orde!

La Balade Saint Chinian scoort 14,8 punten.

#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #mitra #saintchinian #preigneslevieux #syrah #grenache

2 gedachten over “La Balade Saint Chinian 2018, kruidig rood van Aurélie Vic”

  1. Beste Leon, ik denk dat een 2015, mits goed bewaard, nog prima drinkbaar zou moet zijn. Langer bewaren heeft denk ik niet zoveel toegevoegde waarde. Geniet ervan! Met vriendelijke groet, Ed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *