La Balade 2015, AOP Saint-Chinian, Frankrijk

La Balade 2015 doet mij direct denken een aan oud Frans liedje van Gerard Lenormand – “La ballade des gens heureux”… Wie kent het nog?

Maar het is toch wat anders; een rode Franse wijn uit de Saint-Chinian.

Domaine Preignes ligt in het hart van de Languedoc nabij Vias, tussen Beziers en Agde, niet ver van de Middellandse Zee en is sinds 1905 eigendom van de wijnmakersfamilie Vic. De broers Jerôme, Robert en Bruno Vic, zijn de huidige eigenaren en behoren tot de 5e generatie wijnmakers die een indrukwekkend mooi wijngaardareaal beheren van 250 ha.

Passie heb je nodig om goede wijnen te maken

Het zijn echter niet deze broers die de La Balade wijnen hebben gemaakt! De echtgenote van Jérome, Aurélie Vic-Trebuchon, is verantwoordelijk voor de productie van deze La Balade wijnen en zij doet dat met PASSIE!

Gastrovino.nl is blij en vereerd om deze wijnen, waarvan wij er één mogen proeven, van de familie Vic op de markt te zetten.

Passiewijnen hebben altijd een prijs en ook deze La Balade 2015 krijgt u niet gratis. De prijs valt overigens best mee voor wat je er voor krijgt (€ 8,95 en HIER TE BESTELLEN).

La Balade 2015 heeft overigens een alcoholpercentage van 14%.

La Balade 2015

De kleur van La Balade 2015 is egaal rood/donkerrood over de tong en wat oudroze on de bredere rand. De diepte is goed tot donker.
In de neus laat La Balade 2015 droppig kersenfruit zien met best wat kruiden. Ook wat zoetig. Neus komt redelijk los.
Op de tong is La Balade 2015 zeer smoothy en soepel. Fluwelig kersen/bessenfruit; wat droppig met laurier. Zeer zachte zuren. Redelijk goed op de mid-palate en idem in diepte en breedte. La Balade 2015 heeft een zachte fruitige wat zoetige goede afdronk.
Deze Franse dame is een smoothy wijn met genoeg fruit en best pittig. Genoeg smaak dus. Echte diepgang moet je niet zoeken. Gewoon zeer prettig te drinken, dus nu, rond, smoothy en ja….doe maar!

La Balade 2015 heeft mij niet teleurgesteld. Niet moeilijk, maar gewoon lekker fruitig en zeer smoothy… Wie vindt dat nu niet lekker..? Daarom krijgt deze rode dame van mij 13,8 punten, 80-PP en ** en natuurlijk nu gewoon te openen (wel een kurkentrekker meenemen) en houdbaar tot en met 2019.