Kylie Minogue Prosecco Rosé 2022, elegant en streng tegelijk

Een eigen wijnlijn: meer artiesten hebben het. Ik beoordeel de Prosecco Rosé van zangeres/actrice Kylie Minogue.

Kylie Minogue heeft 2 verschillende wijnlijnen: The Signature en The Collection. De Prosecco Rosé komt uit The Signature serie.

Deze Prosecco Rosé komt van de wijngaarden van het grote landgoed Zonin, gelegen in de regio Veneto. Om precies te zijn in de heuvels rondom het plaatsje Gambellara. De wijn is een blend van 85 procent Glera en 15 procent Pinot Nero. De wijn is gemaakt volgens de Charmat Methode; dit is de meest gebruikelijke manier om Prosecco te produceren. Een belangrijk verschil met de Methode Traditionelle is dat bij de Charmat Methode de tweede vergisting niet op de fles plaatsvindt, maar in een roestvrijstalen tank.

Deze Prosecco heeft 11 procent alcohol. Op het rugetiket wordt de wijn aangeduid als “extra dry”. Daarnaast wordt er ook een oogstjaar (vintage) aangegeven, dit in tegenstelling tot wat op de website van Kylie Minogue wines wordt aangegeven (NV). De wijn is gebotteld in een sierlijke fles, vol met hartjes. Het oog wil ook wat, maar het gaat natuurlijk om de inhoud…

De wijn is verkrijgbaar bij Gall & Gall voor de prijs van € 12,99.

Kylie Minogue Prosecco Rosé

Een lichte zalm-rosé kleur met fijne belletjes.
In de neus aroma’s van frambozen en aardbeien. Wat zuurstoksnoep. Op de achtergrond ruik ik natte kalksteen.
Droog in de eerste aanzet. Een tikje schraal zelfs. Daartegenover staan zachte, lichtrode fruitsmaken en knisperende zuren. Rode grapefruit. Iets brooddeeg en wat zoutige mineralen. Verfrissend en speekselopwekkend. De mousse is fijn, goed gedoseerd en geeft een prettig mondgevoel.

Een droge, vrij strakke Prosecco met een elegante touch van lichtrood fruit. Niet echt lieflijk van smaak, dit is meer een strenge Kylie…

Score voor de Prosecco Rosé van Kylie Minogue: 13,6 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *