Kus van Thérèse 2017, wit en rood uit La Mancha geproefd

Hoe bevallen de witte en rode Kus van Thérèse? Beide wijnen staan op de proeftafel.

Kus van Thérèse is een lijn van wijnen in het assortiment van wijn(web)shop Astrid en Thérèse. Om precies te zijn: Astrid Joosten en Thérèse Boer.

Astrid en Thérèse

Beide dames zijn in de wijnwereld bekend van enkele wijnboeken (Gek Op Wijn en Vrouwen Gek Op Wijn). Astrid kennen we natuurlijk (in diverse hoedanigheden) van de TV. Ze is sinds 2012 registervinoloog.
Thérèse (ook vinoloog én sommelier) is uiteraard bekend van het vooraanstaande driesterrenrestaurant De Librije, wat zij samen met echtgenoot en chef-kok Jonnie Boer runt.

De wijn(web)shop van Astrid en Thérèse laat een breed assortiment wijnen zien, in de prijsklasse van circa 6 euro tot 25 euro per fles. De soorten wit, rosé, rood en mousserend zijn allen vertegenwoordigd. De herkomst van de wijnen in het scala van Astrid en Thérèse is ook breed te noemen met wijnen uit Frankrijk, Spanje, Italië, Oostenrijk, Duitsland en ook de “Nieuwe Wereld” is aanwezig met een wijn uit Nieuw-Zeeland. Wijn uit Spanje is licht overheersend aanwezig.

Ik proef twee wijnen uit de range Kus van Thérèse, een witte en een rode wijn uit La Mancha, Spanje. Beide wijnen zijn uit het oogstjaar 2017 en de flessen zijn voorzien van een schroefdop. De verkoopprijs is net onder een tientje, namelijk € 9,99 per fles.

Kus van Thérèse Sauvignon Blanc 2017

Een heldere, licht strogele kleur met een gemiddelde intensiteit.
De neus is fijn en elegant, maar niet uitbundig. Fruit van peer, perzik en wat citrus. Ook wat geuren die doen denken aan natte kalk/kiezels.
Sappig en rond in de mond met prettige, iets krokante zuren en milde bitters. Citrusfruit, grapefruit, sinaasappels en gele appels. Een snufje witte peper geeft body en structuur. Redelijk vol van smaak.


Een plezierige, frisse witte wijn waar wel wat stevigheid in zit. Niet strak droog. De wijn zou prima als een aperitief kunnen dienen. Score: 13,6 punten.

Kus van Thérèse Tempranillo 2017

Diep donkerrood en geconcentreerd van kleur. De intensiteit is dan ook 4 uit 5 voor rode wijn. Wat purper in de rand. Lange tranen in het glas.
Een vrij open neus waar veel donker fruit van zwarte kersen in terug te vinden is. Wat gestoofd fruit en natte donkere aarde. Zuivere geuren, en ook wat frisheid.
In de eerste aanzet wat tannines voelbaar op de tong. Daarnaast frisse, knapperige zuren. Bosbessen, cassis en zoute drop. Wat zuidelijke warmte en kruidigheid. Houtskool, zwarte peper en iets bittere chocolade.


Een wijn waar je de zuidelijke zonnestralen van La Mancha in terug proeft. Puur, robuust en ook wat boers (in de goede zin van het woord).
Score: 14,2 punten.

#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #astridentherese #lamancha #sauvignonblanc #tempranillo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *