Koru Sauvignon Blanc, alcoholvrij, Duitsland

Koru Sauvignon Blanc
Alcoholvrije wijn, smaakt dat nou ook echt naar wijn? Om die vraag te beantwoorden proeven we er gewoon ééntje.

Koru Sauvignon Blanc

Koru Sauvignon Blanc is een alcoholvrije wijn. Volgens het rugetiket is het land van herkomst Duitsland. De wijn is speciaal geproduceerd en gebotteld voor de bekende importeur/distributeur LFE.
Koru Sauvignon Blanc is verkrijgbaar bij de supermarkten van Dirk en DekaMarkt. Voor een fles van deze drank bent u € 3,99 kwijt.

Proeven is de enige mogelijkheid om antwoord te krijgen op de vraag of dit soort dranken ook echt naar wijn smaakt. We pakken het serieus aan en schenken de drank in het wijnglas…

Koru Sauvignon Blanc alcoholvrij

Een bleke, wat waterige kleur, helder met een lichte groene tint erin.
De neus stelt qua openheid wat teleur. Een licht zoete geur van ananas en rijpe gele appel.
In de mond proef ik aroma’s van citrusfruit, limoen en pepermunt. Het lijkt wat op ice-tea. Een klein beetje zoetig. Qua body is het wat dun en slap. Koru Sauvignon Blanc bezit wel een zekere mate van frisheid. Er is echter een volledig gebrek aan zuren.

Koru Sauvignon Blanc is natuurlijk geen echte wijn en het smaakt ook niet naar wijn. Het doet aan als frisdrank zonder koolzuur wat licht aangezoet is. Deze alcoholvrije drank is niet onaangenaam en er zitten geen rare c.q. kunstmatige smaakjes in, maar daar houdt het dan ook wel mee op.

Koru Sauvignon Blanc