Kopke Quinta São Luiz 1992 Vintage Port, Porto, Portugal

Kopke Quinta São Luiz 1992 Vintage Port, Porto, Portugal

Kopke Quinta São Luiz 1992 Vintage Port is een wijn uit de eigen diepste kelders….

Kopke heeft in het jaar 1992 niet een algehele Vintagejaar uitgeroepen en als ze dat niet doen dan willen ze nog wel eens voor de beste Quinta een Vintagejaar uitroepen.

Quinta is eigenlijk een specifieke wijngaard en alleen díe wijngaard krijgt een Vintagejaar.

Deze Kopke Quinta São Luiz 1992 Vintage Port heb ik destijds (we praten dan over 1995) gekocht bij de wijnspeciaalzaak Henri Bloem en wel voor een bedrag van fl 24,95 (ongeveer € 11). Ja, kijk maar goed… destijds waren de Vintage Portwijnen goed te betalen.

Vintage Port moet je altijd decanteren

Eigenlijk zijn de Vintage Portwijnen nog best te betalen. Deze wijnen zijn niet meegegaan met de gekte in de wijnhandel. De Chinezen vinden schijnbaar de Portwijnen niet interessant genoeg! Houden zo, denk ik dan.

Kopke Quinta São Luiz 1992 Vintage Port heeft een alcoholpercentage van 20%.

Kopke Quinta São Luiz 1992 Vintage Port

Kopke Quinta São Luiz 1992 Vintage Port heeft een mooie ontwikkelde kleur. Bijna een tawnykleur. Nog rood in de kern van de tong overgaand in roze/oranje. De diepte is goed. Mooie volle viscositeit. (2,9)
Een mooie, rijpe, wat alcoholische neus met rozijnen laat deze Kopke Quinta São Luiz 1992 Vintage Port zien. Ook noten en wat rokerig komt Kopke Quinta São Luiz 1992 Vintage Port over. Melkchocolade. Zacht en zeer rond. De neus komt redelijk goed los. (4,0)
Op de tong is Kopke Quinta São Luiz 1992 Vintage Port mooi boterrond, maar krachtig. Rozijnen/melkchocolade. Walnoten. Voldoende zuur om het levendig te houden. Ook is Kopke Quinta São Luiz 1992 Vintage Port sappig. Wat alcoholisch. Aromatisch warm. Goed in de body, breed op de mid-palate en een talmende zachte, warme afdronk. (7,4)
Kopke Quinta São Luiz 1992 Vintage Port is een mooie ontwikkelde Vintage Port. Geen absolute top, maar zeker een degelijke subtopper. Mooi ontwikkeld en…genieten! (2,5)

Opdronk : Nu – 2030
Totaal : 16,8 punten {89PP} ****

Kopke Quinta São Luiz 1992 Vintage Port zal naar alle waarschijnlijkheid niet meer te koop zijn, maar wellicht kunt u één van de recentere jaargangen op de kop tikken.