Kloster am Spitz, Muschelkalk 2012, Burgenland, Oostenrijk

Kloster am Spitz, Muschelkalk 2012, Burgenland, Oostenrijk
Een biologische Weissburgunder.

Dik en vet fruit met veel mineralen

Niet helemaal dus, het is 30% weisburgunder en 70% chardonnay, de weissburgunder is ook bekend in de internationale wijnwereld als pinot blanc..
Biologisch is tegenwoordig hip en de kritische consument is het beu om etenswaren of wijnen te kopen waarmee gerommeld is. De wetgeving in Oostenrijk is al heel streng maar dat gaat Thomas Schwarz, de eigenaar van deze Kloster am Spitz, niet ver genoeg. Deze biologische wijn is het resultaat.

Deze Kloster am Spitz is te koop bij http://www.lekkersapje.nl voor € 18,95.

Geproefd:
Kloster am Spitz, Muschelkalk 2012, Burgenland, Oostenrijk

Kleur: helder, medium diep en geelgoud. In de rand mooi vol en donkergoud / 2,8

Neus: dik en vol met tropisch fruit. Vettig, diep en best vol. De neus komt goed los met minerale tonen / 3,5

Hoe werkt het puntensysteem
Lees alles over de punten die wij geven voor wijnen op Het Puntensysteem

Smaak: rijp en dik tropisch fruit met wat restzoet. Lichte hinten van mineralen en een tikje hazelnoot en honing. Goede volle body met een brede afdronk. In de afdronk vind ik mineralen in de vorm van kalk, rijp en honingachtige tonen / 6,2

Conclusie: Zeer dik en glycerinerijk sap. Het restzoet zorgt er voor dat deze Kloster am Spitz zeer rijk overkomt. Heerlijk bij een weinig zure salade met wat noten / 1,8

XX ster / 14,3 punten

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!