Kloster Eberbach Wiesbadener Riesling Trocken 2022, een verfijnde en toegankelijke wijn

Een beroemde wijnproducent uit de regio Rheingau: Kloster Eberbach. Ik proef de Wiesbadener Riesling van dit prachtige Weingut.

Als je de Rheingau bezoekt, moet je eigenlijk wel het Cisterziënzer klooster Eberbach aandoen. In de bossen boven Eltville am Rhein bevinden zich de imposante gebouwen, die tot één van de belangrijkste monumenten van Europa behoren. De Gotisch aandoende gebouwen zijn indrukwekkend om te zien. 
Er is onder andere een schitterende wijnkelder, museum, basiliek, winkel en vinotheek.

Het Weingut van Kloster Eberbach behoort tot de Hessische Staatsweingüter. Het totale areaal aan wijngaarden bedraagt 252 hectare, welke zijn gelegen in een gebied van meer dan 100 km lang, vanaf de Hessische Bergstrasse tot aan het wijndorp Assmannshausen. Daarvan is het overgrote deel (184 hectare) beplant met Riesling. Daarnaast is de Spätburgunder vertegenwoordigd met 37 hectare, Weissburgunder met 9 hectare en Grauburgunder met 4 hectare.
Kloster Eberbach is één van de grondleggers van de VDP (Verband Deutscher Prädikats- en Qualitätsweingüter).

Deze Wiesbadener Riesling is gekwalificeerd als een VDP-Ortswein. Een “gematigd” alcoholpercentage van 12 procent en de fles wordt afgesloten door middel van een schroefdop.

Kloster Eberbach Wiesbadener Riesling Trocken 2022

Een heldere, licht strogele kleur met een iets groene tint.
De neus komt wat terughoudend over, ook na enig walsen. Fruitaroma’s van gele appels en kruisbes. Iets natte kalksteen.
In de mond proef ik veel rijp geel fruit. Een rond en iets romig mondgevoel. De niet al te hoge zuren zijn goed geïntegreerd. Licht knisperende verse ananas, gele appels, peer en citrusfruit. Een wit pepertje en iets honing. Rijk en vol van smaak.

Score voor de Wiesbadener Riesling 2022 van Kloster Eberbach: 15,4 punten.

De wijnen van Kloster Eberbach zijn o.a. verkrijgbaar bij Dokter Maler, specialist in Duitse wijnen. Een fles kost u net geen 15 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *