Kiefer Grauburgunder Kaiserstuhlterrassen 2013, Baden, Duitsland

Kiefer Grauburgunder

Duitsland is een machtig interessant wijnland. De wijnen van Kiefer uit Baden, in het zuidwesten van Duitsland, mogen er ook wezen.


Het jaar waarin wijngoed Kiefer aan de Kaiserstuhl werd opgericht is niet te missen. “1851” staat er nog altijd op het etiket en de doppen van de wijnen. Tegenwoordig staat het wijngoed onder de bezielende leiding van de familie Martin en Helen Schmidt. Ze worden ondersteund door Alexander Ultes (verkoop) en Markus Weishaar (keldermeester). Dit jonge en dynamische team exploiteert een wijngoed met ruim 12 hectare eigen wijngaarden.

Deze wijn van Kiefer is afkomstig van de locatie Eichstetter Herrenbuck am Kaiserstuhl, vanwaar men richting Freiburg en het Schwarzwald over de Breisgau heen kan kijken. De oude druivenstokken staan hier gedeeltelijk op kleine, van terrassen voorziene wijnbergen: de zogenaamde Kaiserstuhlterrassen. In de jaren 60 aangelegd, waarvan de bodem uit löss met een hoog kalkaandeel bestaat. Deze bodemsoort is een uitstekend waterreservoir en voorkomt droogtestress in de zomer. De wijnbouw op terrassen is zeer arbeidsintensief, de opbrengst is met 60 hl/ha navenant klein.

De wijn is verkrijgbaar bij Wine in Black voor de prijs van € 9,95.
Wilt u de wijn bestellen, klik dan op de banner onderaan de proefnotitie.

Und jetzt, Weinprobe!

Kiefer Grauburgunder Kaiserstuhlterrassen 2013

Een bleekgele kleur, neigt naar iets kopergeel. Mooi helder en fonkelend.
Het fruit van perzik en ananas komt je tegemoet in de neus. Een iets zoete zweem. Ook wat vuursteen. Komt redelijk los in het glas.
Licht vettig op de tong. Sappige gele appels en citrusfruit. Daarnaast ook wat exotisch fruit zoals lychee. Licht kruidig. Mooie ronde zuren en veel mineraliteit. Goed vol van body en heel licht tintelend. Een spatzuivere smaak. De wijn blijft lang hangen in de mond.
Verleidelijke en rijke wijn. Prachtige balans en complexiteit.

Totaal 14,7 punten. Drinken nu tot 2016.

728x90_rode_wijn_picknick

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!