Keringer White Commander 2014, Burgenland, Oostenrijk

Keringer White Commander 2014

Wist u dat Oostenrijk hele mooie wijnen produceert…?

Nee? Daar gaan wij dan wat aan doen!

Er zijn een aantal wijnen beschikbaar gesteld door één van de beste Oostenrijkse wijnimporteurs, Jan Veldhoen van de Kelder van de Coningh.

Jan heeft een neus voor Oostenrijkse beauties en dat heeft hij in het verleden al eens duidelijk gemaakt.

Burgenland

Deze witte wijn is wel een beetje speciaal… Het is namelijk gemaakt van BLAUWE druiven en niet van witte! De Pinot noir, St. Laurent en de Zweigeltdruif hebben aan de oorsprong gestaan van deze witte wijn. “Blanc de Noir” noemen de Fransen dat!

Jan heeft een speciale band met Wijngekken.nl. Hij heeft een SPECIALE PROEFDOOS samengesteld waarin alle door ons te proeven wijnen zijn opgenomen en dat voor een zeer speciale prijs! De doos kunt u HIER BESTELLEN voor € 100, maar ook kunt u de wijnen afzonderlijk (€ 9,95) in uw karretje zetten…

12% aan alcohol en we gaan aan de slag…

Keringer White Commander 2014

Keringer White Commander 2014 BDe kleur is helder en zuiver licht geel/wit/geelgoud. Zeer mooi fonkelend. Mooie kleur.
Een smakelijke neus. Wat appelfruit met iets licht zoet. Breed genoeg en af en toe spetterend. Goede neus.
Op de tong verfrissend, rond, soepel, groene en rode appel met zachte doch wel aanwezige zuren. Licht kool. Licht zoetig waardoor de zuren weer redelijk in het gareel komen. Breed genoeg en redelijk goed op de mid-palate. Goede frisse afdronk.
Een witte wijn van blauwe druiven; dat zie je niet vaak! Jan Veldhoen heeft hier een neusje voor…. 😉 Een frisse fruitige zomerwijn, maar wel met aanwezige zuren.

Opdronk : Nu – 2017
Totaal : 14,2 punten {80+PP} **

PS Ik zou gewoon gaan voor de proefdoos. Van alles wat en dat maakt het wijnproeven nóg interessanter. Daarna kunt u zelf beslissen welke wijn uw voorkeur heeft!

Proef smakelijkkk…
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!