Keringer Grüner Veltliner 2016, Burgenland, Oostenrijk

Keringer Grüner Veltliner 2016, Burgenland, OostenrijkBurgenland, het land waar de eigenaar van De Kelder van de Coningh getrouwd mee is!

En laat nu deze Keringer Grüner Veltliner 2016 daarvandaan komen!

Oostenrijk is trots op ‘haar’ eigen druivenras: de Grüner Veltliner! Dit ras is zelfs zo populair geworden dat ook andere landen dit druivenras zijn gaan verbouwen.

De échte Grüner Veltliner komt uit Oostenrijk

Deze Keringer Grüner Veltliner 2016 is één van de zeven! wijnflessen die gezamenlijk de Wijngekkenproefdoos vormen die u kunt kopen voor de prijs van € 72,50 (HIER VERKRIJGBAAR). Alle wijnen in deze speciale zomerdoos zullen door de wijnproevers van Wijngekken.nl onafhankelijk beoordeeld worden.

Wilt u alleen deze wijn kopen, dan kan dat en wel voor de prijs van € 8,50 per fles.

Keringer Grüner Veltliner 2016 heeft een alcoholpercentage van 12,3%.

We gaan proeven…

Keringer Grüner Veltliner 2016

Keringer Grüner Veltliner 2016 heeft een lichtgele/lichtgeelgouden kleur over de tong. Mooie fonkeling in de rand. Helder en zuiver als een Oostenrijks bergbeekje.
In de neus van deze Keringer Grüner Veltliner 2016 spat het exotische fruit en witfruit je tegemoet. Heerlijke peer, meloen, banaanfruit. Alles zacht en rond. De neus van deze Grüner Veltliner komt redelijk goed los.
Op de tong is Keringer Grüner Veltliner 2016 heerlijk fris en fruitig. Rijp peer, meloen, nectarine, etc. Ook wat vettig. De zuren zijn zacht, maar wel aanwezig. Deze Oostenrijkse dame presteert goed op de mid-palate en matig tot redelijk in de diepte. In de afdronk overheersen de zuren licht, is de lengte goed en is een licht wit pepertje waarneembaar.
Keringer Grüner Veltliner 2016 is zo fris als een Oostenrijks bergbeekje in exotische oorden. Heerlijk voor de warme zomeravonden. Je moet wel houden van een bepaalde zuurgraad, want die is wel aanwezig.

Ik geef deze Oostenrijkse spetter een welverdiende 14,6 punten {80+PP} en ** en de wijn is direct te drinken (vergeet niet te koelen!) en houdbaar tot en met 2018.
Fijne zomer!