Kendall-Jackson Witner’s Reserve Chardonnay 2016, Californië, USA

Kendall-Jackson Witner’s Reserve Chardonnay 2016, Californië, USADit is toch een serieuze aanbiedingsprijs jongens en meisjes…

Laat ik maar direct in huis vallen: deze Kendall-Jackson Witner’s Reserve Chardonnay 2016 is NU in de aanbieding bij de slijterijen die aangesloten zijn bij de Wijnkring en dat levert u € 5,50 aan korting op. Dat vind ik een serieuze prijsverlaging!

Echter, als de maand om is, dan zal de wijn weer zijn oude vertrouwde prijs terugkrijgen; dus als deze wijn u aanspreekt… nu kopen!

Bij de Jacksonwijnfamilie gaat men grondig te werk: klimaat en grondsoorten worden per wijngaard nauwkeurig bestudeerd. Zo weten de wijnmakers precies wat een wijngaard nodig heeft en welke druivenras het beste resultaat geeft op een bepaalde ondergrond.

Komt daar nog bij dat het vergiste druivensap rijpt in Frans en Amerikaans eikenhouten vaten en dat geeft de witte wijn meer complexiteit en rijkheid. De houtrijping duurt 7 maanden.

Dit soort wijnen, wijnen waar veel aandacht aan geschonken is, zijn nooit goedkoop. Ook in dit geval niet ware het dan dat het nu flink is afgeprijsd. Normaal kost dit flesje wijn u € 18,50, maar nu dus maar € 12,99 en dat is met name een slok op een borrel!

BESTELLEN kan u middels het wijnblad van De Wijnkring dat u hieronder kan zien. Blader er eens rustig doorheen en wellicht vindt u een wijn naar uw smaak…

13,5% aan alcohol is terug te vinden is deze Chardonnay-wijn en we gaan het glas vullen…

Laat de wijn spreken!

Kendall-Jackson Witner’s Reserve Chardonnay 2016

De kleur van deze Kendall-Jackson Witner’s Reserve Chardonnay 2016 is geel/volgeelgoud over de tong. Vol geel/groengouden fonkeling in de rand. Kraakhelder en loepzuiver. Mooie kleur. (2,9)
In de neus laat ze mooi zacht perzikfruit zien met vanille (houtopvoeding) en licht citroen. De neus komt redelijk los. (3,9)
Op de tong is Kendall-Jackson Witner’s Reserve Chardonnay 2016 een zeer mooie binnenkomer van rijp perzikfruit, vanille, zeer rond en zalvend. Verleidelijk en krachtig. Wat mango en licht banaan. Zachte zuren houden de wijn in evenwicht en lekker fris. Goed op de mid-palate, breedte en diepte en met een goede tot brede smakelijke en sappige afdronk. (7.2)
Een smoothy Chardonnay. Zalvend en sappig, maar ook complex en zeer aangenaam. Deze aanbieding (bijna € 5,50 korting!) moet u niet laten voorbijgaan! (2,4)

Zoals u kunt lezen heeft deze Amerikaanse wijnproducent een mooie zilveren medaille van wijngekken.nlsmoothy Chardonnay weten te maken, waarbij er voldoende zuren aanwezig zijn om het fris te houden. De vele smaakfacetten maken het complex en de houtopvoeding maakt het af. Al met al een welverdiende 16,4 punten en, met de aanbiedingsprijs in het achterhoofd, een medaillewinnaar! Zilver! Drinken nu tot 2021.