Kendall-Jackson Vitner’s Reserve Zinfadel 2013, Mendocino County, Californië, USA

Kendall-Jackson Vitner’s Reserve Zinfadel 2013, Mendocino County, Californië, USA

Amerikaanse wijnen komen helaas te weinig op mijn proeftafel, terwijl die Amerikanen zeer mooie wijnen kunnen produceren zoals deze Kendall-Jackson Vitner’s Reserve Zinfadel 2013.

Wijnen van de Zinfadeldruif zie je ook niet vaak en dat is jammer. Jammer, want er zitten namelijk zeer mooie exemplaren tussen (en helaas hebben die dan ook weer een prijs…).

Kendall-Jackson is een van de meest toonaangevende en dynamische wijnhuizen in Californië. De eerste wijn die onder het label ‘Kendall-Jackson’ werd uitgebracht was een Chardonnay uit 1982. Deze wijn won in 1983 de Platinum Award van ‘American Wine Competition’ en dat was iets wat ze nimmer hadden gedacht.
Vanaf die tijd is het alleen maar omhoog gegaan met de kwaliteit van de wijnen.
Wine & Spirits Magazine riep in 1995 Kendall-Jackson uit tot de “Winery of the Year” en dat was niet voor niets.

Wil je GOUD of BRONS?

De belangrijkste reden van Kendall-Jackson’s succes moet gezocht worden in perfecte ligging van de wijngaarden. De druiven zijn grotendeels afkomstig uit de koelere kuststreken van Californië, waar ze alle gelegenheid krijgen om hun aroma- en smaakfacetten te ontwikkelen. Heet overdag en koel in de nacht… Daar houden de meeste druifjes wel van …

Dat Kendall-Jackson Vitner’s Reserve Zinfadel 2013 geen goedkope wijn is dat kunt u zich wel bedenken. Tenslotte moet het helemaal uit Amerika komen en worden alle mogelijke accijnzen, invoerrechten en BTW er ook nog eens op gegooid.

Kendall-Jackson Vitner’s Reserve Zinfadel 2013 kost normaal € 18,50, maarrrrrrr…….

IS NU IN DE AANBIEDING VOOR DE BELACHELIJK LAGE PRIJS VAN
€ 12,99!

Dat is toch nog steeds best wel een prijsje, hoor ik u denken…. Ja en zeker nee! Ja als je puur kijkt naar de prijs en zeker nee als je kijkt wat je ervoor terugkrijgt!

Ik zal maar direct met de deur in huis vallen: met een prijs van € 18,50 krijgt deze Zinfadel een BRONZEN medaille (gebaseerd op prijs/kwaliteit), maar voor de prijs van € 12,99 verdient deze Kendall-Jackson Vitner’s Reserve Zinfadel 2013 een dikke GOUDEN PLAK!

Kendall-Jackson Vitner’s Reserve Zinfadel 2013 heeft een alcoholpercentage van 14,5% en is verkrijgbaar bij de Wijnkring (HIER TE BESTELLEN, heb ik al gedaan…).

Kendall-Jackson Vitner’s Reserve Zinfadel 2013

Kendall-Jackson Vitner’s Reserve Zinfadel 2013 heeft een volle diepdonkerrode kleur over de tong en overgaand in warm rood in de wat bredere rand. De diepte is donker. Mooie kleur. (2,7)
De neus van deze Kendall-Jackson Vitner’s Reserve Zinfadel 2013 geeft direct een visitekaartje af: mooi rond framboosfruit met pruimen en met een metalige ondergrond. Kendall-Jackson Vitner’s Reserve Zinfadel 2013 is ook romig en silky. Superrond en kruidig (tijm). De neus van deze Zinfandel komt redelijk goed los. (4,1)
Op de tong is Kendall-Jackson Vitner’s Reserve Zinfadel 2013 ook direct indrukwekkend. Superkogelrond en zeeeer smoothy. Fluwelig/satijn in elk hoekje (oja, er zijn geen hoeken…!). Volle rijpe pruimen met framboos en zwarte bes.. Intens en breed genoeg. Heel lichtjes droog. Ook laat Kendall-Jackson Vitner’s Reserve Zinfadel 2013 wat licht ceder zien (houtopvoeding). Wat heet (witte peper) en kruidig (tijm). Lichtjes alcohol. Kendall-Jackson Vitner’s Reserve Zinfadel 2013 is goed op de mid-palate en heeft een smakelijke en sappige ietwat hete brede afdronk. (7,6)
Ja, dit is mooi! Ik kan mij niet voorstellen dat iemand dit zal afwijzen. Kendall-Jackson Vitner’s Reserve Zinfadel 2013 is een kogelronde wijn op niveau met vele facetten en genoeg breedte en diepgang. Dan hebben we het over een kwaliteitswijn die ook nog eens ongelooflijk afgeprijsd is! Ik heb al besteld! Moet u ook doen, voordat het uitverkocht is!

Opdronk : Nu – 2023
Totaal : 17,0 punten {90PP} ****
gouden medaille voor wijn
Prijs / kwaliteit :

Kendall-Jackson Vitner’s Reserve Zinfadel 2013 is een zeer mooie kogelronde wijn die mijn hart in ieder geval heeft gestolen. Spreekt de proefrecensie u aan dan staat niets u meer in de weg om een doosje te kopen. Nu dus bijna € 6 korting! Dat wordt RENNEN…