Karl May Riesling Osthofen Trocken 2019; dorstlessende Riesling

Marco Winterberg geldt wel als een van de meest gepassioneerdste Duitse wijnliefhebber annex wijnimporteur die ik ken. Van hem komt deze Karl May Riesling Osthofen Trocken 2019.

Helaas is zijn assortiment groot en lichtelijk onoverzichtelijk. Het zal wel aan mij liggen, maar ik kom er niet echt lekker uit welke wijn ik nou precies zou willen kopen. Welke wijnen zijn nu de beste wijnen voor de leukste prijzen. vandaar dat ik gewoon de hulp heb ingeroepen van Marco himself.

Op mijn verzoek heeft hij een doosje samengesteld van droge Rieslingwijnen die hij mij wel zou aanraden. Aardig van hem, tòch!? 

Karl May Riesling Osthofen Trocken 2019 is een echte BIOWEIN


Lees verder na de advertentie exaro

Het wijnhuis Karl May is gelegen in Osthofen in het zuiden van Rheinhessen – midden in Wonnegau. Sinds 2007 cultiveren de gebroeders May wijngaarden volgens ecologische richtlijnen, wat betekent dat ze geen herbiciden of synthetische chemische middelen gebruiken. Het belangrijkste voor hen is de samenwerking met het klimaat, de bodem en de wijnstokken, want ze zijn hun kapitaal voor de toekomst en er moet verantwoord mee worden omgegaan. Voor beiden is er niets spannender dan bij elke wijn een stukje natuur in de fles te halen. 

Ze cultiveren een wijngaardoppervlak van 20 hectare. Er worden ongeveer 100.000 wijnstokken op onderhouden. Veel hardwerkende handen worden ingezet om de opbrengsten van de zon en de aarde in de wijnen te bundelen. In de kelder is het belangrijk om kalm te blijven en zo min mogelijk in te grijpen in het natuurlijke fermentatieproces. Met veel geduld krijgen de wijnen de tijd om zich te ontwikkelen tot wat ze willen zijn. Het resultaat zijn wijnen van topkwaliteit die typisch zijn voor de streek en de variëteit met een hoog verouderingspotentieel.


Lees verder na de advertentie exaro

Deze droge witte Duitse wijn heeft een alcoholpercentage van 13% en kost bij Marco Winterberg € 13,50. 

Laat de wijn spreken!

Karl May Riesling Osthofen Trocken 2019

De kleur van deze Rieslingwijn is lichtgeel/witgoud over de tong met een mooie volle witgouden fonkeling in de rand. Kraakhelder en loepzuiver. Jong en fris. (2,8)
Karl May Riesling Osthofen Trocken 2019 laat in de neus al zien dat we hier te maken hebben met een droge wijn, maar wel met voldoende fruitindrukken zoals citroen, licht petrol/buxus, witfruit. Wat mineralen en steen. Ook wat gist. De neus komt redelijk goed los. (3,8)
Op de tong is Karl May Riesling Osthofen Trocken 2019 heerlijk fris, waarbij het citroenfruit de boventoon viert samen met de grapefruit. Een mooie combinatie als u het mij vraagt. Dorstlessend zou ik bijna zeggen. Mooie, niet agressieve zuurgraad. Best rond en goed op de mid-palate, maar vlakt daarna ietsjes af, terwijl de breedte en diepte op niveau zijn. Licht gist in de redelijk goede afdronk. (6,7)

Karl May Riesling Osthofen Trocken 2019 is een zeer verfrissende droge Rieslingwijn die zeker als dorstlessend benoemd mag worden. Dit komt door de combinatie citroen/grapefruit waarbij de zuurgraad heerlijk meespeelt. Het lichte bittertje in de grapefruit geeft net dat zetje. Het lichte gist in zowel de neus als op de tong vind ik wat minder, maar is niet echt storend. Al met al een mooie wijn. (2,3)

Karl May Riesling Osthofen Trocken 2019 verdient 15,6 punten

Drinken kan u het nu en zeker wel een aantal jaren houdbaar. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *