Kalfu Molu Sauvignon Blanc 2017, Valle de Casablanca, Chili

Kalfu Molu Sauvignon Blanc
Frisse Sauvignon Blanc uit Chili. Kalfu Molu is de naam en er staat nu een fles op de proeftafel.

Kalfu is een merknaam voor wijn van het huis Viña Ventisquero, een vrij recent opgezet wijnhuis (1998). Er zijn 3 “ranges” van Kalfu wijnen en deze “Molu” is er daar één van.

Wat is nu eigenlijk de betekenis van Kalfu Molu? Welnu, Kalfu betekent blauw en verwijst naar de Stille Oceaan (Pacific). Molu betekent west en verwijst naar de windrichting waar de zon ondergaat. Vroeger dacht men dat bij een zonsondergang de sterren in de (Stille) Oceaan verdwenen en zeesterren werden. Dit verklaart de zeester op het etiket.

Eerder heb ik de Pinot Noir van Kalfu Molu geproefd en die veel zeker niet tegen. U kunt de recensie HIER nalezen. Het is nu de beurt aan de Sauvignon Blanc. Een wijn met 12,5 procent alcohol en de fles is voorzien van een schroefdop.

De wijnen van Kalfu Molu (Pinot Noir en deze Sauvignon Blanc) zijn verkrijgbaar bij de slijterijketen van de Mitra. Een fles heeft een verkoopprijs van € 7,99.

Kalfu Molu Sauvignon Blanc

Kalfu Molu Sauvignon Blanc 2017

Een heldere, licht strogele kleur met een intensiteit van 2 uit 5. In de rand loopt de kleur bleek weg.
Fijne, frisse neus die zelfs wat stuivend het glas uit komt. Iets grassig en veel citrusfruit, ananas en peer. Ook wat vuursteen.
Niet strak droog in de mond. Een licht filmend mondgevoel met rijp citrusfruit, perzik en ananas. Een plezierig grapefruit bittertje wat goed geïntegreerd is. Mooie crispy zuren maken de wijn sprankelend en fris. Sappig, goed in balans en een volle body. Een honingachtig zoetje zit er ook in en maakt het smaakpalet compleet.

Een stevige en toch soepele Sauvignon Blanc uit Chili. Heerlijk fris en puur overkomend. Een goed glas wat prima scoort!

Score: 14,9 punten.

Nu op dronk en de wijn kan nog wel een jaar of 2 worden bewaard.
Kalfu Molu Sauvignon Blanc
#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #mitra #chili #sauvignonblanc