Kalfu Molu Pinot Noir 2018, allemansvriend uit Chili

Een prettige rode wijn voor alledag. Zo kan ik deze Pinot Noir uit Chili kort en krachtig typeren.

Kalfu is een merknaam voor wijn van het huis Viña Ventisquero, een vrij recent opgezet wijnhuis (1998). Er zijn 3 “ranges” van Kalfu wijnen en deze “Molu” is er daar één van.

Wat is nu eigenlijk de betekenis van Kalfu Molu? Welnu, Kalfu betekent blauw en verwijst naar de Stille Oceaan (Pacific). Molu betekent west en verwijst naar de windrichting waar de zon ondergaat. Vroeger dacht men dat bij een zonsondergang de sterren in de (Stille) Oceaan verdwenen en zeesterren werden. Dit verklaart de zeester op het etiket.

Deze volledig van Pinot Noir druiven gemaakte wijn komt uit de relatief koele regio Casablanca Valley. Na een koude persing heeft de vergisting plaats gevonden onder een gecontroleerde temperatuur tussen de 22 en 26 graden. Kalfu Molu Pinot Noir heeft een lichte rijping gehad op Frans eikenhout. Om precies te zijn heeft 15 procent van de wijn 8 maanden eikenhout gezien. Het grootste deel van de wijn is opgevoed in roestvrijstalen tanks. De wijn is gebotteld in een bolle fles met een diepe ziel en heeft 12,5 procent alcohol.

U kunt wijnen van Kalfu Molu vinden bij de slijterijketen van MITRA. Naast deze Pinot Noir is er ook nog een Sauvignon Blanc verkrijgbaar. De prijs voor beide varianten is € 7,99 per fles.

Kalfu Molu Pinot Noir 2018

Helder en robijnrood van kleur met een gemiddelde intensiteit. Bleekrood en iets purper in de rand.
In de neus tref ik een klein Pinot Noir “stalletje” aan, naast de fruitaroma’s van kersen en rode bosbessen. Wat belegen. Een plezierige neus.
Vrij milde tannines op de tong. Bitters die licht overheersen. Iets rul in de mond. Cacao, koffie, zuivel, drop/zoethout en ontbijtkoek. Een klein restzoetje. Soepel en sappig van smaak.

Deze Pinot Noir is een echte allemansvriend. Er is eigenlijk weinig negatiefs te melden, de wijn is redelijk mondvullend en drinkt makkelijk weg.

Score voor deze allemansvriend uit Chili: 14,2 punten.

#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #mitra #pinotnoir #casablancavalley


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *