Kalfu Molu Pinot Noir 2015, Valle de Casablanca, Chili

Kalfu Molu Pinot Noir
Uit de relatief koele Casablanca Valley in Chili komt deze Kalfu Molu Pinot Noir.

Kalfu is een merknaam voor wijn van het huis Viña Ventisquero, opgericht in 1998. Er zijn 3 ranges van Kalfu wijnen en deze “Molu” is er daar één van.
Casablanca Valley is een wijnregio in Chili, ten westen van de hoofdstad Santiago. Een regio die dicht tegen de Pacific aanligt en waar de verkoelende invloed van de grootste zee op aarde duidelijk merkbaar is.

Kalfu Molu, geen makkelijke naam om te onthouden, maar waar staat dit voor? Welnu, Kalfu betekent blauw en verwijst naar de Stille Oceaan (Pacific). Molu betekent west en verwijst naar de windrichting waar de zon ondergaat. Vroeger dacht men bij een zonsondergang dat de sterren in de (Stille) Oceaan verdwenen en zeesterren werden. Dit verklaart de zeester op het etiket.

Deze 100 procent Pinot Noir heeft een lichte rijping gehad op Frans eikenhout. Om precies te zijn heeft 15 procent van de wijn 8 maanden eikenhout gezien. Het grootste deel van de wijn is opgevoed in roestvrijstalen tanks. De wijn is gebotteld in een bolle fles met een diepe ziel en heeft 13 procent alcohol.

U kunt wijnen van Kalfu Molu vinden bij de slijterijketen van MITRA. Naast deze Pinot Noir is er ook nog een Sauvignon Blanc verkrijgbaar. De prijs voor beide varianten is € 7,99 per fles.

Kalfu Molu Pinot Noir

Kalfu Molu Pinot Noir 2015

Een heldere, medium diepe robijnrode kleur. Redelijk diep voor een Pinot Noir. Intensiteit van de kleur is 3 uit 5 voor rode wijn. Bleekrood uitwaaierend in de rand.
De neus opent zich redelijk. Gelijk ruik ik wat stallucht en leer. Het fruit van zoete kersen en wat geroosterd warm brood. Ook aards: de geur van een nat bos. Al met al best een delicate neus.
Licht stroef en iets uitdrogend op de tong. Wat tannine, maar toch vrij zacht van aard. Bittere chocolade, laurier, zoete drop en een touch van vanille. De frisse zuren lopen mooi door het smaakpalet heen, zoals wel vaker bij wijnen uit Chili. Vol, maar niet echt heel breed van smaak, maar wat mag je in deze prijsklasse verwachten? Fijn en warm in de afdronk, die best lang aanhoudt.

Een Chileense Pinot Noir die een fijne frisheid in zich heeft. Zuiver van smaak. Een aanrader!

Score: 14,8 punten.

Geschat bewaarpotentieel: nu drinken tot 2022.
Kalfu Molu Pinot Noir
#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #mitra #pinotnoir #chileanwine