Just Fucking Good Wine van Neleman, what’s in a name?

Een witte wijn met een opvallende naam: Just Fucking Good Wine van Derrick Neleman.

Laat ik beginnen dat ik eerlijk moet zeggen dat ik niet zo’n voorstander ben van wijnen met dit soort benamingen. Het roept bij een lichte vorm van aversie op. Waarom dit taalgebruik om een wijn aan te prijzen? Maar goed, andere wijndrinkers zullen dergelijke taal ongetwijfeld heel anders opvatten. Wellicht als “cool” of “no-nonsense”.
Wat deze benaming ook met mij doet is dat het mijn nieuwsgierigheid wekt, in de zin van “laat het dan ook maar eens zien”. Ik moet dan toch concluderen dat de naam “Just Fucking Good Wine” mij prikkelt om te proeven. En dat ga ik dus ook doen…

Over Just Fucking Good Wine

De wijn is een blend van 4 druivenrassen, namelijk 70 procent Verdil, 10 procent Chardonnay, 10 procent Viognier en 10 procent Sauvignon Blanc. De Verdil is een vreemde eend in de bijt. Dit is een zeldzame witte druif die verbouwd wordt in de omgeving van Valencia, Spanje. In die streek (het binnenland achter Valencia) liggen dan ook de wijngaarden van Derrick Neleman.
Heeft deze wijn houtopvoeding gehad? Jazeker, enkele maanden op nieuw Frans eikenhout. Alcoholpercentage is 13 procent.

De verkoopprijs van deze Organic Just Fucking Good Wine ligt rond de 11 euro. Voor verkooppunten, zie neleman.org/verkooppunten.

Just Fucking Good Wine Organic 2018

Helder en strogeel tot goudgeel van kleur. De intensiteit is 3 uit 5 voor witte wijn.
De neus opent zich goed. Peer, nectarines en wat tropisch fruit (meloen). Ook wat honing en florale geuren.
In de mond soepel, zacht en fluwelig met fijne, prikkende zuren. Rijp fruit van limoen, peer en mandarijn. Iets caramel en een lichte kruidigheid. Een mooie spanning tussen zoet/zuur in de smaak. Er is een balans. Wat alcoholische warmte in de afdronk.

Een wijn met een licht sprankelende smaak, redelijk vol, rond en sappig. Niet strak droog. Ongecompliceerd en plezierig. Of de benaming van deze wijn “de lading dekt” laat ik graag aan u over.

Just Fucking Good Wine scoort 14 punten.

#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #neleman #valencia #justfuckinggoodwine #organic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *