Juntos, de Hema rosé die je samen drinkt

Juntos, de Hema roséJuntos betekent samen. Samen blenden en samen drinken. Juntos, de Hema rosé is een gezellige rosé die geblend is door de wijndrinkers van de Hema. Maar heeft deze Juntos Rosé ook een beetje kwaliteit? Ik zoek het uit voor je.

Juntos betekent samen. Dat betekent samen blenden (een wijn samenstellen uit verschillende druivenrassen en verschillende percentages) en samen drinken. Een aantal trouwe Hema klanten mochten deze rosé samen stellen. Het samenstellen gebeurde onder leiding van de Spaanse wijnmaker Carlos Rubén en Harold Hamersma. Een rosé die iedereen lekker vindt, zou je zo zeggen. Maar lekker betekent nog géén kwaliteit.

Wat is een goede wijn

Een stukje ondefinieerbare kaas uit de supermarkt is misschien lekker, maar heeft deze kwaliteit? Een stukje Parmezaanse kaas daarentegen heeft vaak wel kwaliteit en die kaas moet dan ook aan diverse kwaliteitseisen voldoen. Doet deze Hema rosé wel aan die kwaliteitseisen en mag je die kwaliteitseisen ook verwachten voor zo weinig geld?

Waar is de Juntos Hema Rosé te koop en voor welk bedrag

Deze Juntos Hema Rosé kost je bij de Hema maar 5 euro en is vanaf nu te koop in de Hema filialen. Mag je daar wat kwaliteit voor verwachten? De druivenrassen die gebruikt worden zijn doorgaans wel druivenrassen met kwaliteit. De druiven komen overigens van rond Valencia in Spanje. De Spaanse kuststreek waar vaak de gemiddelde wijnen vandaan komen. Toch vind je hier af en toe ook kwaliteitswijnen, maar die komen van kleine wijngaarden met wijnmakers die eigen ideeën hebben en wijngaarden die kleine opbrengsten in hectoliters hanteren.

Een aantal vaste klanten van de Hema hebben deze wijn dus geblend. Blenden is een vak apart (dat weet ik uit ervaring). Ik ben benieuwd hoe dit is gedaan. Gezien de uiteenlopende meningen die wijndrinkers hebben, zal dit een langdurige blend cyclus zijn geweest, heb ik het idee.

Geproefd:
Juntos, de Hema rosé die je samen drinkt

Kleur: de kleur van de Juntos is medium diep rosé met een blauwe zweem / 2,7
Neus: de neus heeft veel rijp fruit (Niet zo gek als de druiven die voor de rosé gebruikt zijn van rond Valencia komen). Ik ruik veel aardbei met wat framboos. Een zuurstokken neus met wat restzoet (je waant je in een snoepwinkel, maar een toch niet onaangename neus). De neus is diep en vol / 3,0
Smaak: de smaak heeft duidelijk een minder zuurstok niveau. Ook hier veel rijp fruit met aardbei, bessen (rood en een vleugje zwart) en framboos. Rijp, maar met minder restzoet. Naast het fruit vind ik een romig randje, maar zeker geen eikenhout, meer glycerine. Met de zuurgraad zit het goed want deze Hema rosé is niet vlak. Je neemt duidelijk de Tempranillo druif waar in de smaak, weliswaar een fruitige Tempranillo, maar het is wel een rosé. De smaak is helemaal niet verkeerd met een goede body en afdronk / 5,7

Mijn eindoordeel over deze Juntos, de ‘samen’ rosé van de Hema:
De Juntos is een échte Spaanse rosé. Deze rosé heeft niet de subtiliteit van de Provence rosé, maar dat verwacht ik dan ook niet. De Provence rosé wordt ook anders gemaakt en heeft vaak een ander prijskaartje. Ook zijn de druivenrassen anders dus kun je deze twee wijnen niet vergelijken. Subtiliteit heeft een Spaanse Hema Rosé niet en ook deze wijn heeft die subtiliteit niet. Toch is het een lekkere rosé met veel smaak, maar de neus heeft toch een “zuurstokken” karakter dat helemaal niet boeiend is. Daarnaast heeft deze Juntos wel genoeg frisheid door zijn zuurgraad. Een frisse rosé die niet misstaat op een terrasje. Heerlijk genieten in de zon met deze lekkere volle rosé en voor een schappelijke prijs. Je moet er alleen niet aan ruiken…/ 1,7

Dus geef ik deze Juntos van de Hema een totaal van 13,1 punten