Johnny Q. Chardonnay 2018, een wijn van een vliegende wijnmaker

Johnny Q. Chardonnay 2018, een wijn van een vliegende wijnmakerJohnny Q. Chardonnay 2018 heeft zijn levenslicht gezien in Zuid Australië (Padthaway / Adelaide hills) en zijn vader heet Johnny Q.

Johnny Q. staat voor John Quarisa, een Australische vliegende wijnmaker die zijn sporen heeft verdiend. Hij maakt ook zijn eigen wijnen, maar helpt ook anderen met het maken van wijn. Natuurlijk heeft hij daarvoor doorgeleerd en hij heeft een flinke naam opgebouwd.

(Vliegende) wijnmakers heb je over de gehele wereld. Sommige wijnmakers hebben zelf geen wijngaard, maar vliegen over de gehele wereld om anderen te ondersteunen in het wijn maken. Zij hebben de kennis, de know-how en de ervaring om mooie topwijnen te produceren.

De WIJNBEURS heeft het voor elkaar gekregen om een paar wijnen van Johnny Q. te importeren en wij proeven de Chardonnay uit het jaar 2018 die 13% aan alcohol in zich heeft. Andere varianten zijn ook verkrijgbaar bij de WIJNBEURS. Kosten: € 9,99 per fles (als u mazzel hebt, dan misschien in de aanbieding voor € 7,79!). Te BESTELLEN via onze LINK (banner) op onze site, boven dit artikel.

Laat de wijn spreken!

Johnny Q. Chardonnay 2018

De kleur van deze Johnny Q. Chardonnay 2018 is licht geelgoud met een licht geelgroene zweem over de tong met een mooie geelgouden fonkeling in de rand. Echt kraakhelder en loepzuiver. Leuke jonge kleur. (2,8)
In de neus duidelijk vol, romig en rond perzikfruit en ananas dat fris, fruitig en dartelend rondspringt. De jeugdigheid alom. De neus komt redelijk goed los. (3,7)
Op de tong is Johnny Q. Chardonnay 2018 lekker sappig en rond. Het is direct een vriendje, want het komt open en vol overgave binnen. Ook hier puur perzikfruit met wat citrus met redelijke zuren die de wijn goed fris houdt. Jong en fris. Redelijk op de mid-palate en idem dito in breedte en diepte. De afdronk is goed tot breed en heeft een heel licht bittertje voor de bite. (5,8)

Johnny Quarisa moet zelf van sappige fris fruitige jonge wijnen houden, want anders kan je deze wijn nooit gemaakt hebben. Met het oog op de warme zomers in Australië heb je dit soort wijnen nodig. Dartelend over je tong en een genot voor je beleving. (2,2)

Johnny Q. Chardonnay 2018 loopt weg met 14,5 punten

en dat is een hele mooie score voor deze wijn!

Drinken kan u het nu en ik zou het ook gewoon deze zomer lekker opdrinken!

#wijn #wijnbeurs #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #Australië #Quarisa

Wijngekken.nl bestaat uit gezellige, maar professionele wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en opleidingen gebruiken om wijnen van en voor wijnverkopers te recenseren.

Dat doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!

Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan even contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!