Jeffrey’s Bay Sauvignon Blanc 2016, Malborough, Nieuw Zeeland

Jeffrey’s Bay Sauvignon Blanc 2016, Malborough, Nieuw Zeeland

Jeffrey’s Bay Sauvignon Blanc 2016 is een wijn die verkrijgbaar is bij Wijnvoordeel.nl.

Wijngekken.nl is vereerd om de wijnen van Wijnvoordeel.nl eens kritisch te beoordelen, want deze wijnwebsite is een hele grote speler op het gebied van wijnwebwinkels.

Wijnvoordeel.nl heet niet voor niets Wijnvoordeel.nl want hun wijnen zijn meestal goed geprijsd. De vraag is echter: krijg je voor die ‘goede’ prijs ook een kwalitatieve goede wijn? Die vraag kunnen wij, als onafhankelijke wijnproevers, zeker voor u beoordelen!

Nieuw Zeeland staat bekend om haar Sauvignon Blancwijnen

Wist u overigens dat het wijngebied Marlborough het belangrijkste wijnbouwgebied van Nieuw-Zeeland is en het enige wijngebied van het Zuider eiland dat echt meetelt. Pas sinds 1973 is de wijnbouw daar ontstaan. Het klimaat en de bodem in Marlborough zijn ideaal voor de groei van de druiven. De leemgronden op ondergrond van kiezels in de valleien bij de rivieren Wairu en Awatere geven veel voeding en de koele nachten doen de rest.

Te koop bij Wijnvoordeel en zo af en toe in de aanbieding, dus blijf Wijnvoordeel volgen, want voordat u het weet kan u een mooie slag slaan! (Klik op de bovenstaande banner).

Jeffrey’s Bay Sauvignon Blanc 2016

Jeffrey’s Bay Sauvignon Blanc 2016 heeft een blanke, zeer bleekgele kleur over de tong. Mooi fonkelend witgoud in de randen; kraakhelder en loepzuiver. Clean. (2,7)
In de neus is Jeffrey’s Bay Sauvignon Blanc 2016 fris en clean. Citrus/buxus met lichte, versgemaaide grastonen. De neus van deze Nieuw Zeelandse deerne komt matig los. (3,0)
Op de tong is Jeffrey’s Bay Sauvignon Blanc 2016 clean en vrij strak. Veel buxus met citrusfruit en een flinke hoeveelheid zuren, die de volgende dag toch wat zijn afgezwakt en wat vriendelijker zijn geworden. Jeffrey’s Bay Sauvignon Blanc 2016 is ook soepel en zacht. De diepgang is matig en de mid-palate is ook matig. De afdronk is overigens goed en clean en loopt af in een licht buxus/grapefruit bittertje voor de bite dat ook wat heet is (wit pepertje). (5,2)
Jeffrey’s Bay Sauvignon Blanc 2016 is een frisse cleane wijn die direct op zijn doel afgaat. Karakteristiek buxus met een flinke zuurgraad, die wel wat vriendelijker wordt naarmate de wijn openstaat (een nachtje in de koelkast en niet al te koud drinken is aan te raden), moeten je wel aanspreken. Spreekt het je aan dan is dit jouw zomerwijn. (2,0)

Ik geef Jeffrey’s Bay Sauvignon Blanc 2016 een totaal van 13,0 punten {76PP} *½*, want deze witte wijn is een echte Kiwiwijn, clean en straight zoals de Nieuw Zeelanders zijn…
Drinken kan per direct en houdbaar tot en met 2018.