Jean Loron Pinot Noir 2015, Vin de France

Jean Loron Pinot Noir 2015, Vin de France

Jean Loron Pinot Noir 2015 is gemaakt van een moeilijke, misschien wel het moeilijkste druivenras: de Pinot Noir.

Het wijnhuis Jean Loron gaat ver terug, heel ver terug in de tijd. Jean werd namelijk in 1711 geboren in Chenas, in het Rhône gebied. Daar ontwikkelde hij een wijnhuis dat na vele generaties nog steeds fier overeind staat in het midden van Frankrijk.

Het wijnhuis is gevestigd in Pontanevaux, een wijndorp dat net onder de stad Macon ligt.

De Pinot Noir is een moeilijk druivenras

Maar nog even terug naar het moeilijke druivenras de Pinot Noir. Dit ras houdt wel van koel weer, maar dat brengt weer gevaren met zich mee zoals bijvoorbeeld in de vroege lente, de mogelijke vorst, hagelstormen en met de koelte staan ook de mogelijke ziekten voor de deur. Moeilijk dus, maar heb je mazzel en is jouw kennis groot genoeg én is de ligging van jouw wijngaard perfect, dan kan je één van de mooiste wijnen maken. Dan moet je selectief zijn en gaan voor kwaliteit. HIER kunt u nog wat meer lezen over dit mooie druivenras.

Mijn stelling is dat de Pinot Noir zich niet leent voor massaproductie.

Deze Pinot Noir komt niet van de tophellingen van de Bourgogne en dat zie je onder andere aan de prijs, want die ligt normaal op € 8,95, maarrr… nu in de aanbieding voor maar € 6,99 bij de Wijnkring.

Jean Loron Pinot Noir 2015 heeft een alcoholpercentage van 12,5% en is HIER VERKRIJGBAAR.

We gaan proeven…

Jean Loron Pinot Noir 2015

Jean Loron Pinot Noir 2015 heeft een frambozen/rode kleur over de tong en is donkerroze in de rand. De diepte is goed. Jean Loron Pinot Noir 2015 heeft een redelijke kleur. (2,6)
In de neus van deze Jean Loron Pinot Noir 2015 vind ik een hoog snoepjesgehalte (zuurstok). Onderin valt wat frambozenfruit en sperziebonen waar te nemen. De neus van deze Pinot Noir komt redelijk los. (2,6)
Op de tong is Jean Loron Pinot Noir 2015 soepel en zacht en heeft framboos/rode besjesfruit. Niet echt uitbundig of diepgaand en wat aan de vlakke kant. Ook hier wat aan de zoetige (snoepjes) kant. Jean Loron Pinot Noir 2015 is licht droog en er zijn wat specerijen (heet) waar te nemen. Qua body en diepgang is het matig. Redelijk op de mid-palate . De afdronk van deze rode wijn is zacht, licht heet en best prettig; de lengte is goed. (5,0)
De Pinot Noirdruif is een moeilijke druif. De Pinot Noirdruif kan fantastische wijnen boetseren, maar dan moeten de omstandigheden perfect zijn en de terroirs op de beste plekken. De Pinot Noirdruif is niet voor de massaproductie; de Pinot Noirdruif is té verfijnd daarvoor. Helaas geeft deze Jean Loron Pinot Noir 2015 je een ietwat verkeerd beeld van de mogelijkheden die de druif in zich heeft. Aardig, that’s it. (1,8)

Opdronk : Nu – 2018
Totaal : 12,0 punten {73PP} *

Jean Loron Pinot Noir 2015 is een redelijke wijn die op zich zijn prijs wel waard is.